Ukraina nuo 2025 m. nebepumpuos rusiškų dujų į Vakarus

Ukraina nuo 2025 m. nebepumpuos rusiškų dujų į Vakarus


Ukraina nuo 2025 m. nebepumpuos rusiškų gamtinių dujų į Vakarus. Tai interviu Laisvosios Europos radijui pareiškė Ukrainos valstybinio energetikos koncerno „Naftogaz“ vadovas Oleksijus Černyšovas.


2024 m. pabaigoje baigs galioti dujų tranzito sutartis su Rusijos koncernu „Gazprom“. Ukraina, anot O. Černyšovo, galėtų iš sutarties pasitraukti ir anksčiau, juolab kad „Gazprom“ nemoka už tranzitą kaip sutarta. Tačiau Kyjivas esą laikosi tranzito, nes virtinė Europos šalių dar yra priklausomos nuo rusiškų dujų.


„Norime būti patikimas partneris savo Europos partneriams, šalims, kurioms to reikia“, – pažymėjo koncerno vadovas. Ukraina, anot jo, padidino savo dujų gavybą. Todėl šalis ateinančią žiemą turi galimybę pirmą kartą patenkinti poreikį iš savo atsargų. Interviu ištraukas sekmadienį citavo ukrainiečių žiniasklaida.


Rusiškų dujų tranzitas per Ukrainą, nepaisant Rusijos pradėto karo prieš kaimyninę šalį, tęsiasi. Gavėjos pirmiausiai yra šalys, neturinčios priėjimo prie jūros ir negalinčios pereiti prie suskystintų gamtinių dujų.


ES tikslas yra nuo 2027 m. nebeimportuoti iškastinio kuro iš Rusijos.


ELTA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)