Ukraina gali pradėti kontrpuolimą šią vasarą

Ukraina gali pradėti kontrpuolimą šią vasarą


Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalas sako, kad plataus masto Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas, kuriuo siekiama atstumti įsibrovėlius iš Rusijos, gali prasidėti jau šią vasarą.


Išskirtiniame interviu „The Hill“ D. Šmyhalas pareiškė, kad kontrpuolimas gali prasidėti jau vasarą, ir pridūrė, jog didžiausias spaudimas pradėti kontrpuolimą kyla iš Ukrainos visuomenės. Premjeras taip pat sakė, kad Kyjivo valdžia nepatiria partnerių spaudimo, kada geriau pradėti aktyvias kovines operacijas siekiant atgauti teritoriją.


„Visi mūsų draugai ir partneriai aiškiai supranta, kad norint pradėti kontrpuolimą, reikia būti tam pasirengus 100 ir dar daugiau procentų“, – sakė D. Šmyhalas.


Ukrainos premjero vizitas Vašingtone vyksta didelio masto žvalgybos informacijos nutekinimo fone, dokumentuose pateikti ir JAV gynybos departamento vertinimai dėl padėties Ukrainoje. Kol kas nenustatyta, ar nutekinti dokumentai tikri, bet jau aišku, kad dalis jų suklastoti Rusijos naudai ir skleidžiama dezinformacija.

REKLAMA


Paklaustas, kaip šis nutekinimas gali paveikti Ukrainos kontrpuolimo planavimą, D. Šmyhalas pabrėžė, kad Ukraina vis tiek išlaisvins savo žemes. „Mes ne kartą įrodėme, kad galime tai padaryti. Iš savo tarptautinių partnerių prašome daugiau karinių pajėgumų, tokių kaip tankai, amunicija, lėktuvai, šarvuočiai“, – atsakė jis.


D. Šmyhalas taip pat patvirtino, kad Ukraina iš tikrųjų patiria nuostolių ekonomikos srityje, prarandamos žmonių gyvybės, šie nuostoliai skaudžiai atsiliepia tautai. Vis dėlto, anot jo, tai nereiškia, kad „mes nebeturime drąsos, įkvėpimo ar jėgų“.


Leidinys pabrėžė, kad D. Šmyhalo misija Vašingtone yra Ukrainos karo strategijos dalis. Kol vyksta pasirengimas kovai, ministrui pirmininkui pavesta sutelkti partneres teikti ekonominę paramą, kuri yra tokia pat svarbi Ukrainos išlikimui, kaip ir karinė gynyba.


Antradienį D. Šmyhalas su vienos dienos vizitu lankėsi Kanadoje. Per viešnagę Vašingtone jis turi dalyvauti Tarptautinio Valiutos Fondo ir Pasaulio banko pavasario susitikimuose, susitikti su JAV vyriausybės pareigūnais.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>