Pentagono vadovas: Ukraina ateityje gaus F-16 naikintuvų

Pentagono vadovas: Ukraina ateityje gaus F-16 naikintuvų


Vakarų partneriai dabar turėtų sutelkti dėmesį į Ukrainos aprūpinimą oro gynybos sistemomis, raketomis ir šarvuotąją technika, o ne naikintuvais F-16, tačiau ateityje Ukrainos ginkluotosios pajėgos tikrai turėtų gauti šių ketvirtosios kartos lėktuvų. Tai pareiškė Pentagono vadovas Lloydas Austinas.


„Dėl F-16: jei toks sprendimas bus priimtas, tai jų perdavimas užtruks apie 18 mėnesių. Tačiau tai nepadės Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms dabartiniame karo veiksmų etape. Ar ukrainiečiai kada nors ateityje galės įgyti tokių galimybių? Mes visi manome, kad taip“, – sakė JAV gynybos sekretorius.


Jis pažymėjo, kad tai gali būti naikintuvai F-16 ar kiti ketvirtosios kartos lėktuvai.


„Tačiau mes ir toliau dirbsime su savo sąjungininkais ir partneriais, kad būtume tikri, jog Ukraina turi tai, ko jai reikia“, – pabrėžė Ll. Austinas.


Anot jo, Pentagonas su partneriais Ukrainoje kartais susisiekia kelis kartus per savaitę, kad suderintų paramos Ukrainos kariuomenei veiksmus.

REKLAMA


„Dabar jiems labiausiai reikia oro gynybos sistemų. Tai kritiškai svarbus poreikis mūšio lauke. Jiems taip pat reikia didelio nuotolio ugnies priemonių ir šarvuotosios technikos“, – sakė Pentagono vadovas.


Ll. Austinas pareiškė esąs įsitikinęs, kad tokių galimybių suteikimas Ukrainai, taip pat pratybų rengimas  Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms gali pakeisti situaciją mūšio lauke jau artimiausioje ateityje.


Jis taip pat pabrėžė, kad JAV ne tik teikia Ukrainai reikiamą paramą, bet ir atlieka pagrindinį vaidmenį telkiant tarptautinę bendruomenę, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau gautų karinę pagalbą.


Kaip pranešė „Ukrinform“, praėjusią savaitę JAV skyrė Ukrainai naują 350 mln. dolerių karinės pagalbos paketą, kurį sudaro raketos HIMARS sistemoms, 155 mm sviediniai, minosvaidžiai, kateriai ir kitos priemonės.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)