J. Yellen: JAV bankų sistema išlieka tvirta

J. Yellen: JAV bankų sistema išlieka tvirta


Nepaisant pastarųjų sukrėtimų, JAV bankų sistema išlieka tvirta. Remiantis iš anksto paskelbtais komentarais, tai vėliau ketvirtadienį JAV Senato Finansų komiteto posėdyje pareikš šalies iždo sekretorė Janet Yellen.


J. Yellen kalbės po to, kai pastaruoju metu buvo pranešta apie dviejų JAV bankų – „Silicon Valley Bank“ (SVB) ir „Signature Bank“ – žlugimą. Tai pakurstė nuogąstavimus dėl galimos platesnės bankų krizės. Iš anksto paskelbtuose komentaruose pareigūnė tvirtina, kad, reaguodama į susidariusią situaciją, JAV vyriausybė ėmėsi „ryžtingų“ veiksmų, įskaitant bankams skirtą naują skolinimosi priemonę, kurios tikslas – padėti išvengti kitų kreditorių griūties.


„Galiu patikinti Komiteto narius, kad mūsų bankų sistema išlieka tvirta, o amerikiečiai gali būti tikri, jog jų indėliai jų lauks, kai jiems jų prireiks“, – komentaruose sako J. Yellen.


Nors JAV prezidentas Joe Bidenas šios savaitės pradžioje taip pat siekė patikinti JAV gyventojus, kad šalies bankų sistema yra saugi, analitikai bankininkystės sektoriuje fiksavo spaudimo ženklus.


Trečiadienį buvo sunerimta dėl Europos banko „Credit Suisse“, smarkiai smukus jo akcijų kainai. Tačiau vėliau investuotojus nuramino Šveicarijos centrinis bankas, sutikęs suteikti šiai finansų įstaigai paskolą.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>