Lenkijos opozicija nori uždaryti valstybinį kanalą „TVP Info“

Lenkijos opozicija nori uždaryti valstybinį kanalą „TVP Info“


Lenkijos opozicinės partijos pareiškė, kad palaikys pilietinę iniciatyvą uždaryti valstybinį naujienų kanalą „TVP Info“ ir panaikinti už jį mokamas rinkliavas.


Opozicijos teigimu, „TVP Info“ virto vyriausybės propagandos priemone ir didele dalimi yra atsakingas už augantį socialinį susiskaldymą Lenkijoje. Ji taip pat kaltino kanalą, kad jis neatlieka savo, kaip visuomeninio transliuotojo, vaidmens, ypač kai kalbama apie vyriausybės atskaitomybę už savo veiksmus.


„Visuomeninės žiniasklaidos misija turėtų būti... stebėti valdžios institucijų veiklą žmonių vardu“, – parlamente sakė šio pilietinio įstatymo projekto iniciatorius Varšuvos meras Rafalas Trzaskowskis.


Jis kritikavo „TVP Info“ dėl gilėjančio „socialinio susiskaldymo“ ir „antagonizmo“ ir kaltino Lenkijos „Teisės ir teisingumo“ (PiS) vyriausybę pavertus kanalą „visuomeninės informavimo priemonės karikatūra“.


Kaip „skandalingos“ „TVP Info“ veiklos pavyzdį R. Trzaskowskis įvardijo neseniai kanalo paviešintus nuteisto pedofilo aukos – paauglio, pagrindinės opozicinės partijos „Pilietinė platforma“ (PO) parlamentarės sūnaus – asmens duomenis, dėl to vaikinas nusižudė.


PiS frakcija trečiadienį pasiūlė atmesti įstatymo projektą.


Vyriausybė taip pat atmetė kaltinimus dėl „TVP Info“ šališkumo, teigdama, kad jos rengiami reportažai suteikė žiniasklaidai balanso.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)