JAV žvalgybos vadovė: 2023 metais Rusija nepasieks didelių laimėjimų Ukrainoje

JAV žvalgybos vadovė: 2023 metais Rusija nepasieks didelių laimėjimų Ukrainoje


Rusijos kariuomenė greičiausiai nepajėgs išlaikyti Ukrainoje dabartinio kovų lygio ir tikriausiai šiais metais neužims didelių teritorijų, trečiadienį sakė JAV nacionalinės žvalgybos direktorė Avril Haines.


Po didelių nesėkmių ir reikšmingų nuostolių mūšio lauke „nenumatome, kad šiais metais Rusijos kariuomenė atsigautų ir pasiektų didelių teritorinių laimėjimų“, – per Senato posėdį sakė A. Haines.


Nepaisant to, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „veikiausiai tikisi, kad laikas dirba jo naudai“, sakė A. Haines.


Veikiausiai V. Putinas mano, kad tęsti karą su kovų pertraukomis „gali būti geriausias jam dar likęs būdas galiausiai įgyvendinti Rusijos strateginius interesus Ukrainoje, net jei tai užtruktų ne vienerius metus“, sakė A. Haines. Ji apibendrino įvairių JAV žvalgybų požiūrius ir sakė, kad praėjus metams po įsiveržimo į Ukrainą, tačiau nepavykus pasiekti svarbiausių operacijos tikslų, dabar V. Putinas tikriausiai geriau supranta savo pajėgų ribotumą.


Pasak A. Haines, Maskvos karinę galią smarkiai riboja prarasti kariai ir išeikvoti ginklai, o JAV ir sąjungininkių taikomi prekybos apribojimai bei sankcijos dar labiau apsunkina padėtį.

REKLAMA


Ko gero, dabar V. Putinas „susitelks į kuklesnius karinius tikslus“, – sakė A. Haines Senato žvalgybos komitetui.


„Jei Rusija nepradės privalomos mobilizacijos ir negaus didelių amunicijos atsargų iš trečiųjų šalių, jai bus vis sunkiau išlaikyti net dabartinį puolimo operacijų lygį“. Dėl to Rusijos pajėgos „gali visiškai pereiti“ prie dabar užimamų teritorijų išlaikymo ir gynybos, sakė ji.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>