J. Stoltenbergas V. Putinui: NATO nesileis įbauginama

J. Stoltenbergas V. Putinui: NATO nesileis įbauginama


Rusijos branduoliniai grasinimai, anot NATO generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo, nesulaikys Aljanso nuo tolesnės paramos Ukrainai. Aljansas nesileis įbauginamas ar atgrasomas remti Ukrainos teisę gintis tol, kol reikės, sakė J. Stoltenbergas.


Jis pasidžiaugė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos kiekvieną savaitę stiprėja.


J. Stoltenbergas sakė, kad venas paramos Ukrainai tikslų yra sudaryti kuo geresnes sąlygas vėlesnėms šalies deryboms su Rusija. „Dauguma karų baigiasi prie derybų stalo. Kartu mes žinome, kad tai, ką Ukraina gali pasiekti prie derybų stalo, visiškai priklauso nuo stiprybės mūšio lauke“, kalbėjo NATO vadovas.


Kuo stipresnė Ukraina bus mūšio lauke, tuo esą labiau tikėtinas politinis sprendimas, kuris užtikrins Ukrainos, kaip suverenios nepriklausomos valstybės, išlikimą Europoje.


Tai, anot J. Stoltenbergo, svarbu ir NATO. Rusijos prezidento Vladimiro Putino pergalė būtų katastrofa ukrainiečiams, tačiau ji labiau pažeidžiamais padarytų ir NATO sąjungininkes, nes Kremliaus vadovas nuspręstų, kad savo tikslus gali pasiekti karine jėga. Tai tuomet gali būti pamoka ir kitiems autoritariniams lyderiams pasaulyje, pridūrė J. Stoltenbergas.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)