„Twitter“ perimantis milijardierius E. Muskas planuoja atleisti 75 proc. darbuotojų

„Twitter“ perimantis milijardierius E. Muskas planuoja atleisti 75 proc. darbuotojų


Technologijų milijardierius Elonas Muskas planuoja panaikinti beveik 75 proc. darbo vietų socialinio tinklo „Twitter“ platformoje, jei įsigys bendrovę, pranešė laikraštis „Washington Post“.


E. Muskas planuoja sumažinti bendrovės darbuotojų skaičių nuo 7 500 iki maždaug 2 000, teigia laikraštis.


„Twitter“ jau planavo didelius etatų mažinimus: iki 2023 metų pabaigos ketinama atleisti 25 proc. darbuotojų ir uždaryti pagrindinius duomenų centrus. Tačiau, pasak laikraščio, E. Musko planai turės įtakos „Twitter“ naudotojų patirčiai, nes padidės įsilaužimų ir netinkamo turinio sklaidos pavojus.


E. Muskas iš pradžių siūlėsi nupirkti bendrovę, o balandžio mėnesį atsisakė sumanymo, sakydamas, kad „Twitter“ pateikė klaidingus duomenis apie netikrų paskyrų skaičių platformoje.


Atsakydama į tai „Twitter“ padavė E. Muską į teismą, kad priverstų jį užbaigti sandorį. Šį mėnesį Delavere buvo numatytas penkių dienų teismo procesas, tačiau vėliau E. Muskas patvirtino savo pirminį pasiūlymą.


Tačiau milijardierius ir socialinės žiniasklaidos platforma vis dar ginčijasi dėl svarbių detalių, kurias reikia išsiaiškinti, kad sandoris įvyktų, ir dėl jo tebėra neaiškumų.


Kad išvengtų teismo proceso, E. Muskas turi užbaigti 44 mlrd. dolerių vertės sandorį iki spalio 28 dienos.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)