E. Muskas vėl nori įsigyti „Twitter“ už 44 mlrd.

E. Muskas vėl nori įsigyti „Twitter“ už 44 mlrd.


Milijardierius Elonas Muskas persigalvojo ir nori grįžti prie ankstesnio susitarimo įsigyti socialinį tinklą „Twitter“ už pradinę 54,20 JAV dolerio už akciją kainą, arba 44 mlrd. už visą sandorį.


Vertybinių popierių ir biržos komisijai (SEC) pateiktoje informacijoje E. Muskas pasiūlė tęsti įsigijimą pradinėmis sąlygomis, kol bus gautas sandorio skolos finansavimas, ir su sąlyga, kad Delavero teismas sustabdys teisminį procesą dėl E. Musko pradinio bandymo nutraukti sandorį.


Ši žinia pasirodė tuo metu, kai abi šalys ruošėsi po dviejų savaičių pradėti teisminį procesą dėl E. Musko bandymo nutraukti 44 mlrd. dolerių vertės įsigijimo susitarimą, dėl kurio užbaigimo „Twitter“ jį padavė į teismą.


Balandžio mėnesį „Twitter“ sutiko parduoti įmonę E. Muskui. Tačiau liepą E. Muskas nusprendė nutraukti sandorį dėl įtarimų, kad bendrovė pateikė klaidingą informaciją apie netikrų ir šlamštinių paskyrų skaičių savo socialinėje žiniasklaidoje.


Po šio E. Musko sprendimo „Twitter“ padavė jį į teismą, kad priverstų tęsti sandorį.


Socialinės žiniasklaidos bendrovė išplatino pareiškimą, kuriame teigė gavusi laišką ir nurodė: „Bendrovė ketina užbaigti sandorį 54,20 JAV dolerio už akciją kaina“.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>