JAV perduos Ukrainai dar daugiau „Himars“ sistemų

JAV perduos Ukrainai dar daugiau „Himars“ sistemų


JAV trečiadienį paskelbė apie naują 1,1 mlrd. dolerių vertės ginklų ir atsargų paketą Ukrainai, skirtą Kyjivo pajėgoms sustiprinti vidutinės trukmės ir ilguoju laikotarpiu.


Užsakymų JAV kariniams tiekėjams paketą sudaro raketų sistemos „Himars“ ir šaudmenys, sistemos kovai su dronais, radarai ir šarvuočiai, teigiama Gynybos departamento pranešime.


Šis paketas „yra daugiametė investicija į kritiškai svarbius pajėgumus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ilgalaikei stiprybei kurti“, joms toliau kovojant su įsiveržusia Rusijos kariuomene, teigė Pentagonas.


Naujasis paketas padidino bendrą JAV karinę pagalbą Ukrainai nuo rusų įsiveržimo vasario 24 dieną iki 16,2 mlrd. dolerių.


Į jį įeina dar 18 sistemų „Himars“ – labai tikslių raketų sistemų, kurias ukrainiečiai nuo birželio mėnesio efektyviai naudoja smogdami rusų ginklų sandėliams ir vadavietėms toli už fronto linijos.


Į šią sumą taip pat įeina 150 šarvuočių, 150 taktinių transporto priemonių ginkluotei vilkti, sunkvežimiai ir priekabos, taip pat sistemos, padedančios Ukrainai apsisaugoti nuo vis dažniau mūšio lauke Rusijos naudojamų Irano gamybos dronų.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)