Mirė JK karalienė Elžbieta II

Mirė JK karalienė Elžbieta II


Eidama 97-uosius metus, mirė Jungtinės Karalystės (JK) karalienė Elžbieta II.


Apie tai ketvirtadienį pranešė britų nacionalinis transliuotojas BBC.


„Karalienė šią popietę taikiai mirė Balmoralo pilyje“, – teigiama Bakingemo rūmų pranešime.


Elžbieta II sostą iš savo tėvo paveldėjo 1952 m. Ji valdė JK daugiau nei 70 metų.


Mirus Elžbietai II, dabar sostą perims jos vyriausias sūnus, princas Charlesas. Jo žmona Camilla taps karaliene konsorte. Pora, anot Bakingemo rūmų, ketvirtadienio vakarą dar liks Balmoralo pilyje ir penktadienio rytą grįš į Londoną.


Naujasis JK karalius Charlesas savo motinos mirtį pavadino „didžiausio liūdesio akimirka“


Naujasis Jungtinės Karalystės (JK) karalius Charlesas pavadino savo motinos, karalienės Elžbietos II mirtį „didžiausio liūdesio akimirka“.


„Mano mylimos mamos, Jos Didenybės karalienės mirtis yra didžiausio liūdesio akimirka man ir mano šeimos nariams, – teigiama pranešime. – Gedime brangios monarchės ir labai mylimos mamos mirties.“

REKLAMA


„Šiuo gedulo ir permainų laikotarpiu mano šeimą ir mane paguos žinojimas, kad karalienė buvo plačiai gerbiama ir mylima“, – priduriama pranešime.


Prezidentas išreiškė savo ir visų Lietuvos žmonių užuojautą dėl Karalienės Elžbietos II mirties


Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė užuojautą Karališkajai šeimai dėl Jos Didenybės Jungtinės Karalystės vadovės Elžbietos II mirties


„Esu labai sukrėstas žinios apie Jos Didenybės Karalienės Elžbietos II mirtį. Reiškiu nuoširdžią savo ir visų Lietuvos žmonių užuojautą Jums ir visiems Jungtinės Karalystės žmonėms dėl šios didelės netekties“, – rašoma Prezidento užuojautoje.


Šalies vadovas pažymėjo, kad Jos Didenybė Karalienė Elžbieta II buvo puiki, savo šaliai atsidavusi, neeilinė lyderė, palikusi žymų pėdsaką pasaulio istorijoje.


„Jos Didenybės Karalienės Elžbietos II įspūdingi 70 vadovavimo metų bei didžiulis atsidavimas ir meilė savo tautai niekada nebus pamiršti. Šiandien kartu su Jungtine Karalyste gedi visas pasaulis“, – užuojautoje rašo Prezidentas.

REKLAMA


Šalies vadovas patikino Karališkąją šeimą, kad Lietuvoje Karalienė Elžbieta II bus prisimenama tokia, kokią Lietuvos žmonės ją matė 2006 metais vizito Lietuvoje metu – švytinčią ir mylinčią žmones bei bendravimą su jais.


Prezidentas Karališkajai šeimai ir visai Jungtinei Karalystei palinkėjo vienybės ir susitelkimo šią sunkią akimirką.


Lietuvos užsienio reikalų ministras: Jos Didenybė buvo „stabilumo ir sąžiningumo švyturys“


Ketvirtadienį mirus Jungtinės Karalystės 96 metų karalienei Elžbietai II, iš viso pasaulio plaukia valstybių vadovų užuojautos, pagarbą 70 metų valdžiusiai monarchei pareiškė Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.


„Pasauliui susiduriant su vis didesniais neramumais, turime su širdgėla atsisveikinti su Jos Didenybe karaliene Elžbieta II, kuri mums buvo stabilumo ir sąžiningumo švyturys bei įkvėpimo šaltinis daugeliui kartų, - tviteryje parašė G. Landsbergis. - Mums jūsų truks, ponia“.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)