Ukrainai „Bayraktar“ siunčianti Turkija svarsto priimti Europoje sankcionuojamą Rusijos verslą

Ukrainai „Bayraktar“ siunčianti Turkija svarsto priimti Europoje sankcionuojamą Rusijos verslą


Rusija ir Turkija pastarosiomis savaitėmis svarstė sankcionuojamų Rusijos bendrovių perėjimo iš Europos į Turkijos jurisdikciją procesą.


Leidinio „Habertürk“ žurnalisto Çetinero Çetino duomenimis, pastarąsias 48 dienas Rusija ir Turkija aktyviai nagrinėjo klausimus, susijusius su Rusijos kompanijų, kurioms taikomos ES sankcijos, relokacija iš Europos į Stambulą.


„Mano gautomis žiniomis, 43 Rusijos kompanijos, įskaitant „Gazprom“, ir oligarchai perkels savo būstines iš Europos į Stambulą. Manoma, kad šis procesas prasidės liepą“, - pažymi Ç. Çetinas.


Pasak jo, prieš Rusijos URM vadovo Sergejaus Lavrovo vizitą į Turkiją ten lankėsi Rusijos delegacija, kuri aptarė preliminarias Rusijos kompanijų biurų perkėlimo iš Europos sąlygas.


Anksčiau „Bloomberg“ pranešė, jog kai kurios Rusijos aviacijos bendrovės svarsto galimybę perkelti savo verslą į Turkiją, kad išvengtų sankcijų.


Rusijos kare prieš Ukrainą Turkija mėgina laikytis neutralios pozicijos, nors leidžia eksportuoti ginklus į Ukrainą.


Turkija yra priklausoma nuo turistų iš Rusijos, kurių skaičius 2021 metais, nepaisant koronaviruso pandemijos, sudarė 5 mln.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)