Ekspertas: O. Scholzas darys visa, kad Ukraina negautų vokiškos ginkluotės

Ekspertas: O. Scholzas darys visa, kad Ukraina negautų vokiškos ginkluotės


Vokietijos kancleris Olafas Scholzas tęs savo pirmtakės Angelos Merkel politiką ir nesiųs Ukrainai žadėtos ginkluotės kovai su okupantais rusais.


Tai pareiškė karo ekspertas Olegas Ždanovas, kalbėdamasis su Rusijos žmogaus teisių gynėju Marku Feiginu, praneša portalas TSN.


Jo nuomone, O. Scholzas darys visa, kad Ukraina negautų vokiškos ginkluotės.


„Manau, kad mes vargu ar gausime ginkluotės iš Vokietijos. Tai veikiausiai paties O. Scholzo politika. Galbūt jis negali viešai to pripažinti, bet slapta tęsia A. Merkel politiką. Neseniai leidinys „Bild“ iš esmės apkaltino A. Merkel ir O. Scholzą Rusijos pinigų plovimu. Todėl manau, jog jis dės visas pastangas, kad ginkluotė nepatektų į Ukrainą. Mums tai nebus mirtina, bet skausminga. Turėsime tai kompensuoti tiekimu iš kitų šalių“, - pareiškė O. Ždanovas.


Pasak jo, šiuo metu Vokietija teikia Ukrainai tik finansinę pagalbą.


„Be pinigų, dabar nieko daugiau negauname. Dar šiek tiek humanitarinės pagalbos... Išeitų, kad Vokietija atsiperka pinigais. Tiesa, sumos didelės, bet vis dėlto kartais mums labiau reikėtų ginkluotės. Nei „Gepardai“, nei „Leopardai“ iš Vokietijos „zoologijos sodo“ mūsų taip ir nepasiekė“, - konstatavo ekspertas.

REKLAMA


O. Scholzas baiminasi, kad karas Ukrainoje gali užsitęsti


Vokietijos kancleris Olafas Scholzas baiminasi, kad Rusijos karas Ukrainoje gali užsitęsti. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dar nesuprato, kad jo planai nepavyks, sakė O. Scholzas interviu vokiečių radijo stočiai „Antenne Bayern“.


„Kai jam nepavyko užkariauti visos Ukrainos ir jis atitraukė savo dalinius nuo Kyjivo, jis dabar bombarduoja regionus Ukrainos Rytuose, pirmiausiai – Donbasą. Ir jis tikriausiai galvoja, kad jei ten viską subombarduos, visa tai galės tapti Rusijos imperijos dalimi, - kalbėjo O. Scholzas. – Tačiau taip nebus“.


Vakarų įvestos ekonominės sankcijos Rusijai daro didelį poveikį šalies ekonomikai, pažymėjo kancleris. „Ir jis jų neatsikratys, jei nepadarys to, ko mes visą laiką reikalaujame – neišves savo dalinių“, - pridūrė O. Scholzas.


E. Macronas patikino Ukrainą, kad ši gaus daugiau sunkiosios ginkluotės


Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas patikino Kyjivą, kad jo šalis pristatys Ukrainai daugiau sunkiosios ginkluotės, kurios reikia gynybai nuo Rusijos.

REKLAMA


Per pokalbį telefonu su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu E. Macronas pabrėžė, kad jo šalis yra Ukrainos pusėje, ketvirtadienio vakarą pranešė Eliziejaus rūmai. Abu lyderiai taip pat aptarė Kyjivo poreikius, susijusius su karine įranga, politine ir finansine parama bei humanitarine pagalba.


Prancūzija jau pasiuntė į Ukrainą haubicas „Caesar“ ir Prancūzijoje apmokė Ukrainos karius, kaip jas naudoti. 155 milimetrų kalibro sunkvežimyje montuojama haubica gali tiksliai smogti taikiniams iki 40 kilometrų atstumu. Paryžius taip pat nusiuntė Kyjivui prieštankinių raketų „Milan“. Naujoji Prancūzijos užsienio reikalų ministrė Catherine Colonna  gegužės pabaigoje lankydamasi Kyjive sakė, kad rengiamas „konkretus atsakas“ į Ukrainos sunkesnių ginklų poreikį.


Eliziejaus rūmai pranešė, kad E. Macronas ir V. Zelenskis susitarė palaikyti ryšį, ypač dėl Ukrainos paraiškos įstoti į ES ir diskusijos šia tema Europos Vadovų Taryboje birželio 23–24 dienomis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)