Ukrainos generolai: Rusija nori tęsti karinį aktyvumą Ukrainos rytuose ir pietuose

Ukrainos generolai: Rusija nori tęsti karinį aktyvumą Ukrainos rytuose ir pietuose


Rusijos kariuomenė nori tęsti karo veiksmus Rytų ir Pietų Ukrainoje, anksti penktadienį paskelbė Ukrainos generalinis štabas. Generolai kalbėjo apie Rusijos bandymus suformuoti administraciją okupuotuose Donecko, Luhansko, Zaporižios ir Chersono regionuose. Tikėtina, kad kovos tose srityse tęsis.


Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis jau perspėjo, kad Rusija planuoja pseudoreferendumą pietiniame Ukrainos Chersono regione dėl tokios „liaudies respublikos“ sukūrimo, kokia buvo paskelbta Rytų Ukrainos separatistinėse zonose.


Vis dėlto generolai taip pat sakė, kad Rusijos daliniai niekur nesugebėjo įsitvirtinti. Toliau apšaudomas Rytų Ukrainos Charkivo miestas, tačiau bandymas prasiveržti netoli Iziumo miesto žlugo. Rusų veržimasis į Pietų Ukrainos Mykolajivo sritį taip pat buvo nesėkmingas.


Šiaurėje dalis rusų dalinių atsitraukė. Maskva pareiškė, kad Rusijos pajėgos mažina kovos veiksmus prie Kyjivo ir sutelks dėmesį į puolimą Donbase.


Vis dėlto V. Zelenskis buvo atsargiai optimistiškas.


„Esu tikras, kad kiekvienam iš jūsų labai malonu skaityti naujienas ir matyti, kad mūsų Ukrainos miestai pamažu išvaduojami iš okupacinių pajėgų“, – sakoma jo vaizdo žinutėje. Tačiau jis perspėjo, kad dar ne laikas atsipalaiduoti.


„Mes visi norime pergalės, – sakė V. Zelenskis. – Bet dar bus daugiau kovų. Mūsų dar laukia labai sunkus kelias, kad pasiektume viską, dėl ko kovojame“.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)