V. Zelenskis: teigiami signalai derybose nenutildė Rusijos artilerijos

V. Zelenskis: teigiami signalai derybose nenutildė Rusijos artilerijos


Ukrainos gynyba tebėra pagrindinis Kyjivo prioritetas, nepaisant tam tikros pažangos derybose su Rusija, antradienio vakarą pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.


„Šie signalai nenutildė Rusijos sviedinių sprogimų“, – kalbėjo V. Zelenskis apie požymius, kad Rusija švelnina Ukrainos sostinės apgultį. „Priešas vis dar yra mūsų teritorijoje“, – sakė V. Zelenskis savo kasdieniame vaizdo kreipimesi, paskelbtame „Telegram“.


Jis sakė, kad Ukrainos miestai ir toliau bus apgulti bei apšaudomi, tad Ukrainos kariuomenė yra „vienintelė mūsų išlikimo garantija“. Kyjivas neturi pagrindo tikėti valstybės, kuri ir toliau siekia Ukrainos „sunaikinimo“, atstovų žodžiais, sakė V. Zelenskis. „Ukrainiečiai nėra naivūs“, – pridūrė jis.


Tuo metu Ukrainos kariuomenės generalinis štabas pareiškė, kad Rusijos dalinis pasitraukimas iš frontų į šiaurę nuo sostinės Kyjivo iš tikrųjų buvo karių rotacija, kuria siekiama sudaryti įspūdį, kad plano apsupti Kyjivą atsisakoma.


Rusijos kariuomenė atitraukė kelis dalinius nuo Kyjivo ir Černihivo apylinkių, tačiau taip pat buvo ženklų, kad šie daliniai bus panaudoti kitur Rytų Ukrainoje, sakoma generolų kasdieniame pranešime.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)