Vokietijos kancleris O. Scholzas: V. Putino puolimas Ukrainoje įstrigo

Vokietijos kancleris O. Scholzas: V. Putino puolimas Ukrainoje įstrigo


Rusijos prezidento Vladimiro Putino invazija į Ukrainą įstrigo, nepaisant to, kad jo kariuomenė kasdien rengia atakas, trečiadienį pareiškė Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, paraginęs Maskvą „nedelsiant" nutraukti kovas.


„Putino puolimas įstrigo, nepaisant visos destrukcijos, kurią jis atneša diena po dienos“, – sakė O. Scholzas Vokietijos parlamente ir pridūrė, kad Rusijos lyderis „turi išgirsti tiesą“, jog karas naikina ne tik Ukrainą, „bet ir Rusijos ateitį“.


Vakarų partnerių įvestos beprecedentės sankcijos veikia ir kuo toliau, tuo labiau kenks Rusijos ekonomikai, perspėjo Vokietijos vadovas.


„Tačiau tai tik pradžia, daugelis griežčiausių sankcijų pasekmių bus matomos artimiausiomis savaitėmis“, – sakė jis, įspėdamas, kad „mes nuolat rengiame sankcijas“.


O. Scholzas tvirtino, kad Vokietija palaiko Kijevą, tačiau sakė, kad nepritars raginimams NATO padėti įvesti neskraidymo zoną virš Ukrainos arba siųsti „taikos palaikymo pajėgas“.


„Kad ir kaip būtų sunku, mes tam nenusileisime“, – sakė jis ir pridūrė, kad Vokietija nerizikuos įsivelti į tiesioginį karinį konfliktą tarp branduolinių ginklų turinčios Rusijos ir NATO.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)