O. Scholzas: su kiekviena bomba Rusija vis labiau tolsta nuo pasaulio bendrijos

O. Scholzas: su kiekviena bomba Rusija vis labiau tolsta nuo pasaulio bendrijos


Vokietijos kancleris Olafas Scholzas ir Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas paragino Rusiją nedelsiant skelbti paliaubas Ukrainos kare.


„Mes visiškai sutariame, kad būtinos skubios paliaubos“, - sakė O. Scholzas, su prisistatymo vizitu lankydamasis Ankaroje. Be to, būtina tučtuojau sukurti koridorius civiliams.


R. T. Erdoganas pabrėžė: „Tvirtai tęsime pastangas dėl ilgalaikių paliaubų“.


„Su kiekviena diena, su kiekviena bomba Rusija vis labiau tolsta nuo pasaulio bendrijos, kuri mus jungia“, - sakė O. Scholzas. Dėl Ukrainos suverenumo ir teritorinio vientisumo esą negali kilti jokių klausimų.


Pentagonas: rusų pajėgos tik lėtai artėja Kyjivo link


Rusijos pajėgos, JAV vyriausybės vertinimu, tik lėtai artėja Ukrainos sostinės Kyjivo link. Vietomis kariai vis dar nuo miesto centro nutolę per 15 km, pirmadienį sakė aukštas JAV gynybos pareigūnas. Kilometrinė karinė vilkstinė taip pat praktiškai nepajudėjo į priekį.


Šiaurinis Černihivo miestas, anot pareigūno, iš esmės izoliuotas. Tačiau ir čia rusų pajėgoms nepavyksta pasiekti didesnės pažangos, nes ukrainiečių pasipriešinimas labai didelis.

REKLAMA


Pastaroji rusų ataka prieš karinę bazę Javorive už 15 km nuo Lenkijos sienos, Pentagono duomenimis, neturės įtakos Vakarų tiekimams Ukrainos kariuomenei.


Nuo karo pradžios Rusijos pajėgos, JAV duomenimis, paleido iš viso daugiau kaip 900 raketų. Pareigūnas taip pat pabrėžė, kad rusai, nepaisant savo turimos ginkluotės, nekontroliuoja Ukrainos oro erdvės.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 20 (2024)

    Savaitė - Nr.: 20 (2024)