Rusija toliau cenzūruoja žurnalistus: iškėlė baudžiamąją bylą dėl neva melagingos informacijos apie Rusijos išpuolius Ukrainoje

Rusija toliau cenzūruoja žurnalistus: iškėlė baudžiamąją bylą dėl neva melagingos informacijos apie Rusijos išpuolius Ukrainoje


Rusijos tyrimų komitetas antradienį pranešė iškėlęs baudžiamąją bylą populiariam žurnalistui dėl „melagingos“ informacijos apie Rusijos armiją Ukrainoje platinimo.


„Rusijos tyrimų komiteto Pagrindinis tyrimų departamentas iškėlė baudžiamąją bylą žurnalistui Aleksandrui Nevzorovui, – sakoma komiteto pranešime. – Nevzorovas paskelbė tyčia melagingą informaciją apie tyčinį Rusijos ginkluotųjų pajėgų gimdymo namų Mariupolio mieste apšaudymą“.


„Prie publikacijų pateiktos netikslios civilių, nukentėjusių per apšaudymą, nuotraukos“, – sakė tyrėjai ir pridūrė, kad nuotraukas pirmiausia paskelbė Ukrainos žiniasklaida.


A. Nevzorovas yra pirmasis žymus politikos reporteris ir apžvalgininkas, prieš kurį atliktas tyrimas dėl „melagingos“ informacijos apie Rusijos kariuomenę platinimo pagal naujus įstatymus, priimtus prezidentui Vladimirui Putinui vasario 24 d. pasiuntus kariuomenę į Ukrainą. Tyrimų komiteto pranešimas paskelbtas 27-ąją karo, kurį Maskva vadina „specialia karine operacija“, dieną.


Tyrėjai taip pat teigė siekiantys nustatyti A. Nevzorovo buvimo vietą. Manoma, kad 63 metų A. Nevzorovas, Rusijos žurnalistas veteranas ir buvęs parlamento narys, gyvena ne Rusijoje.


Praėjusią savaitę tyrėjai taip pat iškėlė baudžiamąją bylą Prancūzijoje gyvenančiai rusų tinklaraštininkei ir leidėjai Veronikai Belocerkovskajai dėl „melagingos“ informacijos, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos taikosi į Ukrainos civilius, įskaitant vaikus, skleidimo.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)