JAV: visi požymiai rodo, kad V. Putinas planuoja panaudoti jėgą iki vasario vidurio

JAV: visi požymiai rodo, kad V. Putinas planuoja panaudoti jėgą iki vasario vidurio


Jungtinės Valstijos įsitikinusios, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tebėra pasirengęs panaudoti jėgą prieš Ukrainą iki vasario vidurio, nepaisydamas spaudimo kampanijos jį sustabdyti, pareiškė aukšto rango diplomatė.


„Nežinau, ar jis priėmė galutinį sprendimą, bet tikrai matome visus požymius, kad jis ketina panaudoti karinę jėgą kada nors galbūt nuo dabar ir vasario vidurio“, – sakė valstybės sekretoriaus pavaduotoja Wendy Sherman.


W. Sherman, anksčiau šį mėnesį Vienoje susitikusi su savo kolega iš Rusijos, kad perspėtų Maskvą nepulti kaimynės, sakė, kad V. Putino planams gali turėti įtakos žiemos olimpinės žaidynės Pekine, kurias JAV ir kelios sąjungininkės boikotuoja dėl žmogaus teisių pažeidimų.


„Visi žinome, kad Pekino olimpinės žaidynės prasideda vasario 4 d., atidarymo ceremonijoje tikisi dalyvauti ir prezidentas V. Putinas“, – Jaltos Europos strategijos forume sakė W. Sherman.


„Manau, kad prezidentas Xi Jinpingas greičiausiai nebus ekstazėje, jei V. Putinas pasirinktų tą akimirką įsiveržti į Ukrainą, todėl tai gali turėti įtakos jo pasirinktam laikui ir mąstymui“.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 20 (2024)

    Savaitė - Nr.: 20 (2024)