V. Putino žinutė Rusijai apie nesibaigiančias prezidento kadencijas: tai stabilizuoja šalį

V. Putino žinutė Rusijai apie nesibaigiančias prezidento kadencijas: tai stabilizuoja šalį


Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį pareiškė, kad pernai priimtos Konstitucijos pataisos, leidžiančios jam siekti dar dvi prezidento kadencijas, „stabilizuoja“ šalį, bet nepasakė, ar jis iš tikrųjų kandidatuos.


Rusijos investicijų forume per vaizdo įrašą V. Putinas sakė, kad „dar nenusprendė“, ar kandidatuos į prezidentus 2024 m., kai baigsis dabartinė, antra iš eilės, kadencija.


„Bet pats šios teisės egzistavimas jau stabilizuoja vidaus politinę situaciją“, – sakė ilgametis Rusijos vadovas. „Kol kas užtenka to, kad turiu teisę būti išrinktas“, – sakė jis ir pridūrė, jog dar per anksti kalbėti apie 2024-uosius.


69 metų V. Putinas šiuo metu eina ketvirtąją prezidento kadenciją, į valdžią jis atėjo 2000 metais. Pernai valdžios institucijos pakeitė Rusijos Konstituciją, kad V. Putinas galėtų eiti dar dvi šešerių metų kadencijas iš eilės, tad jis gali likti valdžioje iki 2036 metų.


Rusijos opozicija kritikavo pataisas sakydama, kad V. Putinas, kuriam 2036 m. sukaks 84 metai, planuoja valdyti iki gyvos galvos.

REKLAMA


Praėjusį mėnesį interviu CNBC V. Putinas atsisakė pasakyti, ar planuoja likti Kremliuje po 2024-ųjų, ir teigė, kad kalbos apie galimą jo įpėdinį „destabilizuoja“ šalies politinę sistemą.


Pirmaisiais metais Kremliuje V. Putinas stiprino savo valdžią žadėdamas stabilumą po audringo praėjusio amžiaus paskutinio dešimtmečio, sekusio po Sovietų Sąjungos žlugimo.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)