Vokietijos ir Lietuvos pirmosios ponios aptarė socialinės atskirties mažinimo projektus

Vokietijos ir Lietuvos pirmosios ponios aptarė socialinės atskirties mažinimo projektus


Lietuvos ir Vokietijos pirmosios ponios – Diana Nausėdienė bei Elkė Biudenbender susitikimo Berlyne metu aptarė socialinės atskirties mažinimo projektus.


Ketvirtadienį vykusiame Vokietijos ir Lietuvos vadovų susitikime prezidentų žmonos kalbėjosi apie iniciatyvas, kurios gali efektyviai mažinti socialinę atskirtį bei dalijosi savo patirtimi, rašoma Prezidentūros pranešime spaudai.


D.Nausėdienė, lankydamasi Vokietijos amatų rūmuose, detaliai susipažino su Vokietijos profesinio orientavimo ir mokymo praktikomis. Tai dualinio mokymo sistema, kuri sprendžia jaunimo nedarbo problemą ir padeda paruošti rinkai profesijų pobūdį bei kiekį, atsižvelgiant į šalies poreikį.


Vokietijos prezidento žmona E.Biudenbender skiria ypatingą dėmesį šiai sistemai.


„Man svarbu prisiliesti prie konkrečios problemos šaknų ir ją išspręsti“, – sakė ji, nutarusi daugiausia dėmesio skirti švietimo problemoms.


Pasak D.Nausėdienės ir E.Biudenbender, tėvų nedarbas ar materialiniai ištekliai neturi kliudyti vaikams įgyti tinkamą išsilavinimą.

REKLAMA


„Siekiama suteikti jaunuoliams galimybę įgyti profesiją ir integruotis į darbo rinką nepriklausomai nuo tėvų pajamų bei socialinės padėties. Svarbu, kad jauni žmonės atrastų savo profesinį kelią, būtų pasitikintys savimi, mėgtų savo darbą“, – susitikimo metu kalbėjo pirmoji Vokietijos ponia.


Jai pritarė ir D.Nausėdienė.


„Ištraukti žmones iš užburto skurdo rato ir suteikti šansą kiekvienam vaikui – vienas svarbiausių mūsų uždavinių“, – apie vieną iš savo būsimos veiklos tikslų sakė D.Nausėdienė, įvertinusi gerąją Vokietijos patirtį švietimo srityje.


Prezidentas Gitanas Nausėda kartu su žmona D.Nausėdiene trečiadienį ir ketvirtadienį viešėjo Vokietijoje. Tai buvo trečiasis G.Nausėdos užsienio vizitas.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>