Egipto prezidentas suteikė malonę 560 kalinių

Egipto prezidentas suteikė malonę 560 kalinių


Egipto prezidentas Abdelas Fattahas al Sisis suteikė malonę 560 kalinių, tarp jų - žinomam žurnalistui ir prieš vyriausybę protestavusiems demonstrantams.


Dėl teisėsaugos įžeidimo nuteistas žurnalistas Abdelas Halimas Kandilis paleistas dėl sveikatos priežasčių, penktadienį pranešė Egipto žinių portalas „Al-Masry al-Youm“.


2018 metų spalį apeliacinis teismas patvirtino trejų metų laisvės atėmimo bausmę žurnalistui. Malonė taip pat suteikta aštuonioms moterims, kurios nuteistos dėl nesankcionuotų protestų. Jos dalyvavo demonstracijose, palaikančiose 2013 metais kariškių nuo valdžios nuverstą islamistą prezidentą Mohammedą Mursį. Malonės suteikimas, kaip šis, Egipte yra įprastas per šiuo metu vykstantį ramadaną.


Autoritariškai Egiptą valdančio A. F. al Sisio vyriausybė griežtai kovoja su opozicionieriais ir kritikais. Žmogaus teisių aktyvistų duomenimis, pastaraisiais metais dešimtys tūkstančių žmonių buvo suimti dėl politinių priežasčių, tarp jų - daug islamistų. Šimtams skirta mirties bausmė.


Nuomonės ir demonstracijų laisvės Egipte yra smarkiai ribojamos. Vyriausybė savo veiksmus aiškina teroro pavojumi.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)