G. Nausėdos patarėjas: „Mokesčius reikia keisti nelaukiant, kol bus pažabotas šešėlis“

G. Nausėdos patarėjas: „Mokesčius reikia keisti nelaukiant, kol bus pažabotas šešėlis“


Prezidento Gitano Nausėdos patarėjas, jo Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas Simonas Krėpšta sako, kad šalies vadovas pritartų opozicijos – liberalų siūlymui finansinių resursų pirmiausia ieškoti šešėlyje ir valstybės valdymo išlaidų efektyvinime, tačiau kartu tvirtina, kad privaloma žiūrėti į visą mokestinę sistemą bendrai.


S. Krėpšta pripažino, kad šalies biudžetas yra vienas mažiausių Europoje dėl didelio šešėlio ir neefektyvaus lėšų valdymo bei dėl esamos mokestinės sistemos. Vis dėlto G. Nausėdos patarėjas atkreipė dėmesį, kad tobulinti šias sritis reikia kompleksiškai.


„Abiem šioms kryptims reikia judėti į priekį, negalima statyti vieną priešais kitą, laukti, kol bus pasiektas absoliutus efektyvumas ir sumažintas šešėlis iki nulio, ir tik tada liestis prie mokesčių – tai tikrai būtų nerealu. Reikia abiem frontais judėti į priekį ir tik taip galima bus pasiekti apčiuopiamų rezultatų“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė S. Krėpšta.


G. Nausėdos patarėjas taip pat patikino, kad prezidentas ketina pateikti ir savų pasiūlymų, kur ieškoti trūkstamų lėšų.

REKLAMA


„Prezidentas pritaria pasiūlymams kaip įmanoma sparčiau mažinti šešėlį. Prezidentas teigiamai žiūri į efektyvų pajamų ir išlaidų valdymą ir taip pat pateiks pasiūlymą, kaip galima būtų tobulinti viešuosius pirkimus, kur tikrai yra įvairių nemenkų finansinių rezervų lėšų taupymui, bet tuo pat metu reikia žiūrėti ir į mūsų mokestinę sistemą – matyti netolygumus bei spragas ir bandyti ją tobulinti“, – kalbėjo S. Krėpšta.


Liberalų sąjūdžio narys Eugenijus Gentvilas Eltai tvirtino, kad liberalai svarstytų palaikyti Vyriausybės teikiamą kitų metų biudžeto projektą, jeigu nebūtų įvedami nauji mokesčiai. Finansinių resursų, pasak jo, reikia ieškoti efektyvinant valstybės valdymo administravimą bei daugiau lėšų išieškant iš šešėlinės ekonomikos.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)