Saulės žiemą lietuviai ieškojo Italijoje bei Egipte

Saulės žiemą lietuviai ieškojo Italijoje bei Egipte


Lietuviškos žiemos niūrumą ir monotoniją šįmet dešimtys tūkstančių keliautojų praskaidrino skrydžiais ten, kur termometro stulpelis pakilęs aukščiau nei mūsų šalyje. Poilsines kryptis iš trijų Lietuvos oro uostų pastarąją žiemą rinkęsi keleiviai gausiausiai skraidė į Italijos, Ispanijos ir Egipto miestus bei kitas saulėtas šalis, tokias kaip Malta ar Izraelis.


Milanas, Hurgada ir Barselona – toks yra daugiausiai keleivių iš Lietuvos oro uostų nuo 2017 m. gruodžio iki šių metų vasario pabaigos sulaukusių poilsinių skrydžių krypčių trejetas. Vien tik į Milano Bergamo oro uostą minėtu laikotarpiu keliavo beveik 43 tūkst., į Hurgados kurortą – 23 tūkst., o į Barseloną – dar beveik 19 tūkst. keleivių.


„Šaltasis sezonas vis dažniau tampa lietuvių pamėgtu atostogų metu, per kurį atgauti jėgų skrendama tiek į šiltuosius kraštus, tiek į slidinėjimo kurortus. Šios tendencijos pastebimos ir šių metų poilsinių skrydžių krypčių iš Lietuvos geografijoje.


Čia matome ypač didelį Milano, iš kurio dalis keliautojų vyksta Alpių slidinėjimo kurortų link, populiarumą, taip pat vasariškais orais žiemą lepinančius Egipto kurortus Hurgadą ir Šarm aš Šeichą, atitinkamai esančius antroje ir ketvirtoje populiariausių krypčių vietose. Na, o po jų rikiuojasi kitos pietų kryptys – Roma, Madridas ir Tel Avivas“, – populiariausius poilsiautojų pasirinkimus pastarąją žiemą komentavo Lietuvos oro uostų komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė.

REKLAMA


Nuo 7 iki daugiau nei 9 tūkst. keliautojų iš Lietuvos per tris žiemos mėnesius pritraukė ir skrydžiai į Larnaką, Maltą, Ovdą, Barį, Nicą bei į naująsias šio žiemos sezono kryptis – Alikantę ir Neapolį.


Tačiau vien tik kelionėmis į nemažai daliai poilsiautojų iš Lietuvos jau įprastais tapusius kraštus šią žiemą neapsiribota. Dalis populiariausių žiemos atostogų skrydžių turi ryškų egzotikos atspalvį.


Minėtu laikotarpiu iš Lietuvos oro uostų į Dubajų ir antrą pagal dydį Gruzijos miestą Kutaisį pakilo daugiau nei po 6 tūkst. keleivių, o į dar vieną naują šio žiemos sezono kryptį – Maroko kurortą Agadirą – beveik 3,5 tūkst. keliautojų.


Apie Lietuvos oro uostus
Lietuvos oro uostų tinklui priklauso trys oro vartai Vilniuje, Kaune ir Palangoje.  Per 2017 m. jie aptarnavo 5,2 mln. keleivių ir 55 tūkst. skrydžių. Žiemos sezono metu iš Lietuvos oro uostų 15 aviakompanijų tiesiogiai skraidina 65 reguliariosiomis kryptimis į 56 miestus 26 šalyse. Tarptautinės oro uostų tarybos (ACI Europe) duomenimis, Lietuvos oro uostai prie Lietuvos BVP prisideda 2,5 proc. 







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)