Aplinkos ministras: Gedimino kalnas galėjo būti tvarkomas be dokumentacijos

Aplinkos ministras: Gedimino kalnas galėjo būti tvarkomas be dokumentacijos


Dalis Vilniaus Gedimino kalno tvarkymo darbų galėjo būti atlikta be dokumentacijos, todėl nėra iki galo aišku, kokie darbai čia buvo atliekami, sako aplinkos ministras Kęstutis Navickas.


Pasak ministro, praėjusią savaitę pastebėjus grunto šliaužimo požymių pietinėje Gedimino kalno pusėje, jį pasiekė dviprasmiška su objektu susijusi informacija.


„Viena informacija, kurią aš gavau tą patį penktadienį – kad Gedimino kalno tvarkybos darbai, arba dalis tvarkybos darbų, buvo atlikta be projekto arba techninės dokumentacijos nėra, – antradienį „Žinių radijui" teigė K. Navickas. – Manau, kad dalis dokumentacijos yra, bet tą, ką man minėjo Nacionalinio muziejaus direktorė Birutė Kulnytė – ji man sakė, kad daugelis darbų buvo atlikta be projektų arba tų projektų neranda... Ir nežino, kas padaryta".


K. Navicko teigimu, šiuo metu Gedimino kalno tvarkymo darbams metas yra pats nepalankiausias, nes dėl lietaus gruntas yra persisėmęs drėgme. Dėl tvarkymo darbų kalnas lankytojams yra uždarytas iki vasario.


Vilniaus meras Remigijus Šimašius penktadienį taip pat paragino Gedimino kalno priežiūrą perleisti Aplinkos ministerijai arba Vilniaus miesto savivaldybei. Šiuo metu objekto priežiūra rūpinasi Nacionalinis muziejus, pavaldus Kultūros ministerijai.

REKLAMA


Šiemet dvi didelės grunto nuošliaužos Gedimino kalno šiaurinėje pusėje įvyko vasarį ir spalį, o gruodį pastebėta, kad formuojasi nauja nuošliauža pietinėje pusėje netoli Sereikiškių parko.


Aplinkos ministras: Gedimino kalnas galėjo būti tvarkomas be dokumentacijos


Pagal ELTA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)