Prezidentė įvardijo svarbiausius darbus naujai Vyriausybei

Prezidentė įvardijo svarbiausius darbus naujai Vyriausybei


Naujasis Ministrų Kabinetas turi mažinti socialinę atskirtį, daugiau dėmesio skirti švietimui ir šalies saugumo pajėgumų stiprinimui, po susitikimo su 17-osios Vyriausybės nariais teigė Prezidentė.


Tarp Prezidentės įvardytų darbų Vyriausybei – pensijų kompensavimo proceso užbaigimas, Darbo kodekso sutvarkymas, švietimo sistemos orientacija į darbo rinkos poreikius, šalies saugumo stiprinimas, viešųjų pirkimų procedūrų paprastinimas, valstybinių įmonių darbo efektyvumas ir skaidrumas.


„Jis (valdymas) turi būti efektyvus, bet pirmiausiai skaidrus ir garantuoti pajamas valstybei. Kol kas matėme atvirkštinę tendenciją", – sakė D. Grybauskaitė, pažymėjusi, kad ydinga praktika, kuomet valstybinių įmonių vadovai savo postuose dirba ilgus metus, turi baigtis.


Anot D. Grybauskaitės, neįslaptinti valstybės valdymo duomenys turi būti prieinami visuomenei.


"Turime įsisenėjusią problemą įvairių duomenų bazėse, taip pat Registrų centrą, kur, norint įdėti vieną ar kitą dokumentą, ar duomenis, net valstybinės įstaigos turi mokėti dideles sumas", – pažymėjo Prezidentė.

REKLAMA


D. Grybauskaitė taip pat pažymėjo, kad vienas jos asmeninių prioritetų – valstybinių globos įstaigų reforma.


Iki 2018 m. Lietuva savo saugumui ir gynybai turi skirti 2 proc. nuo šalies BVP, sakė Prezidentė, pabrėžusi, kad Vyriausybė šiuo klausimu laikosi tokios pačios pozicijos.


„Tai ne šiaip sau išlaidos, jos turi būti nukreiptos į kariuomenės modernizavimą. Nors ir nedidelė mūsų kariuomenė, bet ji turi būti pajėgi apsiginti ir rodyti pavyzdį, kaip lėšos naudojamos skaidriai", – kalbėjo Prezidentė.


Premjero Sauliaus Skvernelio teigimu, bendradarbiavimas tarp Vyriausybės ir Prezidentūros įgauna naują kokybišką postūmį, o D. Grybauskaitės įvardyti prioritetai atsispindi Vyriausybės programoje.


„Vyriausybė dirba daugiau nei savaitę laiko ir tuos darbus jau pradėjo daryti", – kalbėjo Premjeras.


D. Grybauskaitė su S. Skvernelio vadovaujama Vyriausybe pietavo. Prezidentės ir Ministrų Kabineto pietų metu buvo valgoma žuvis, D. Grybauskaitė Vyriausybės narius taip pat pavaišino obuolių sultimis iš savo sodo.


Pagal ELTA inf.
ELTA nuotr.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)