S. Skvernelis savo Ministrų Kabinetą jau suformavo

S. Skvernelis savo Ministrų Kabinetą jau suformavo


Paskirtasis Premjeras Saulius Skvernelis jau suformavo savo būsimą Ministrų Kabinetą. Ketvirtadienį žurnalistams jis pateikė galimų 14 ministrų pavardes.


Būsimos Vyriausybės pretendentai į ministrus: aplinkos ministras - Kęstutis Navickas, energetikos ministras - Žygimantas Vaičiūnas, finansų ministras - Vilius Šapoka, krašto apsaugos ministras - Raimundas Karoblis, kultūros ministrė - Liana Ruokytė-Jonson (Jonsson), socialinės apsaugos ir darbo ministras - Linas Kukuraitis, susisiekimo ministras - Rokas Masiulis, sveikatos apsaugos ministras - Aurelijus Veryga, švietimo ir mokslo ministrė - Jurgita Petrauskienė, teisingumo ministras - Darius Petrošius, ūkio ministras - Mindaugas Sinkevičius, užsienio reikalų ministras - Linas Linkevičius, vidaus reikalų ministras - Eimutis Misiūnas, žemės ūkio ministras - Bronius Markauskas.


Jau ketvirtadienį su kai kuriais kandidatais į ministrus susitiks Prezidentė Dalia Grybauskaitė.


K. Navickas yra Lietuvos aplinkosaugos organizacijų koalicijos pirmininkas, aktyvus visuomenininkas, dirbantis aplinkos apsaugos srityje.

REKLAMA


Energetikos ministru siūlomas Žygimantas Vaičiūnas šiuo metu dirba Lietuvos energetikos atašė Briuselyje, jis yra buvęs Energetikos ministerijos viceministras.


Į finansų ministrus pretenduojantis Vilius Šapoka yra buvęs Lietuvos banko Finansinių paslaugų ir rinkų priežiūros departamento direktorius.


Krašto apsaugos ministro pozicija siūloma dabartiniam užsienio reikalų viceministrui Raimondui Karobliui.


Liana Ruokytė-Jonson (Jonsson) yra Lietuvos kino centro (LKC) Filmų sklaidos, informacijos ir paveldo skyriaus vedėja.


Socialinio darbo išsilavinimą turintis Linas Kukuraitis yra Vilniaus „Caritas" direktorius.


Rokas Masiulis šiuo metu yra Energetikos ministras.


Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga į sveikatos apsaugos ministrus deleguoja Nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos prezidentą psichiatrą Seimo narį Aurelijų Verygą.


Švietimo ministre pretenduoja tapti anglų kalbos pedagogikos ir verslo administravimo išsilavinimą turinti Jurgita Petrauskienė.

REKLAMA


Užimti žemės ūkio ministro pareigas pretenduoja Žemės ūkio rūmų vicepirmininkas Seimo narys Bronius Markauskas.


Į vidaus reikalų ministrus kandidatuojantis Eimutis Misiūnas yra Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas.


„Valstiečių-žaliųjų" partneriams valdančiojoje koalicijoje socialdemokratams teko trys ministerijos - Užsienio reikalų, kur turėtų likti dirbti dabartinis ministras Linas Linkevičius, į teisingumo ministrus ketinama siūlyti buvusį Seimo narį Darių Petrošių, į ūkio ministrus - Jonavos merą Mindaugą Sinkevičių.


Kaip numato Seimo statutas, Ministras Pirmininkas ne vėliau kaip per 15 dienų nuo jo paskyrimo pristato Seimui savo sudarytą ir Respublikos Prezidento patvirtintą Vyriausybę ir pateikia svarstyti šios Vyriausybės programą. Po pateikimo Vyriausybės programą svarsto Seimo frakcijos ir Seimo komitetai. Jie savo išvadas dėl Vyriausybės programos turi parengti ne vėliau kaip per 10 dienų nuo jos pateikimo.


Ne vėliau kaip per 15 dienų nuo pateikimo Seimas savo posėdyje turi apsvarstyti Vyriausybės programą.


Jeigu Vyriausybės programai nepritarta arba ji grąžinta Vyriausybei patobulinti, nauja Vyriausybės programos redakcija Seimui turi būti pateikta per 10 dienų, o jos svarstymo procedūra kartojama iš naujo Statuto nustatyta tvarka.


Nauja Vyriausybė gauna įgaliojimus veikti, kai Seimas posėdyje dalyvaujančių Seimo narių balsų dauguma pritaria jos programai.



Vyriausybės nariai prisiekia Seime Vyriausybės įstatymo nustatyta tvarka.


Kai Seimas du kartus iš eilės nepritaria naujai sudarytos Vyriausybės programai, Vyriausybė privalo atsistatydinti.


Pagal ELTA inf.
G. Savickio (ELTA) nuotr.


S. Skvernelis savo Ministrų Kabinetą jau suformavo








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)