Nuo rugsėjo 2 d. Galimybių pasą bus galima atsiimti ir „Sodroje“

Nuo rugsėjo 2 d. Galimybių pasą bus galima atsiimti ir „Sodroje“


Nuo rugsėjo 2 d. gyventojai, kurie neturi galimybės savarankiškai parsisiųsti ar išsispausdinti Galimybių paso, galės jį atsiimti viename iš „Sodros“ klientų aptarnavimo skyrių. Vykstant į „Sodrą“, būtina iš anksto užsiregistruoti vizitui.


Kreipiantis dėl Galimybių paso, reikės pateikti asmens dokumentą ir pasirašytą paprastos formos prašymą.


Registruotis vizitui galima užpildžius registracijos formą „Sodros“ internetiniame puslapyje, paskambinus telefonu 1883 arba (+370) 5 250 0883. Klientai galės pasirinkti apsilankymo laiką nuo rugsėjo 2 d.


Kiekvienas žmogus, užsiregistravęs vizitui, gaus patvirtinimą ir bilieto numerį su tiksliu apsilankymo laiku. Taip reguliuojami lankytojų srautai, užtikrinamas gyventojų ir darbuotojų saugumas. Be to, klientai sutaupo laiko, nes nereikia priėmimo laukti eilėje.


Klientai, atvykstantys į „Sodros“ skyrius, privalo dėvėti apsaugines veido kaukes, dezinfekuotis rankas, laikytis saugaus atstumo.


Galimybių pasas suteikiamas, jeigu asmuo yra pasiskiepijęs nuo COVID-19: „Comirnaty“ (gamintojas „BioNTech ir „Pfizer") ar „Spikevax“ (gamintojas „Moderna") vakcina ir praėjo 1 savaitė po antrosios dozės suleidimo; „Covid-19 Vaccine Janssen“ (gamintojas „Janssen Pharmaceutica NV“) vakcina ir praėjo 2 savaitės po vienintelės vakcinos dozės suleidimo; „Vaxzevria“ (gamintojas „AstraZeneca“) vakcina ir praėjo 4 savaitės, bet ne ilgiau nei 13 savaičių, nuo pirmos dozės suleidimo ir iš karto po antros dozės suleidimo.

REKLAMA


Taip pat jei asmuo prieš tai persirgo COVID-19 ir praėjo 2 savaitės po pirmos bet kurios vakcinos dozės suleidimo; yra persirgęs COVID-19 – praėjus ne daugiau nei 210 d. nuo teigiamo COVID-19 testo rezultato dienos; turi neigiamą mokamą SARS-Cov-2 PGR tyrimo rezultatą – galioja 48 valandas nuo ėminio paėmimo momento; turi teigiamą COVID-19 IgG antikūnų arba bendrųjų antikūnų kiekybinio ar pusiau kiekybinio serologinio imunologinio tyrimo rezultatą – praėjus ne daugiau nei 60 dienų.


Galimybių pasą reikia atnaujinti kas 60 dienų.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)