Nemokamų plaukimo pamokų sulauks dar 8 tūkst. pradinukų

Nemokamų plaukimo pamokų sulauks dar 8 tūkst. pradinukų


Kitais mokslo metais bus tęsiamas sėkmingas projektas „Mokausi plaukti“ – Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) projektui šįmet skyrė beveik 430 tūkst. eurų, t. y. du su puse karto daugiau nei pernai.


„Šis projektas yra pasiteisinęs 100 procentų – tikrai neatsiras abejojančių tuo, kaip svarbu vaikams pažinti vandenį, išmokti saugiai elgtis jame ir prie jo, išmokti plaukti. Norime, kad projekte galėtų dalyvauti daugiau vaikų, todėl didiname finansavimą jam. Be to, tikimės, kad projektas plėsis atnaujinus senus ar atsiradus naujų baseinų“, – sako švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas.


Pradinių klasių mokiniams skirtą programą sudaro 32 mokymo plaukti ir saugiai elgtis vandenyje užsiėmimai, nurodoma Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pranešime. Jie vyksta pradinukų fizinio lavinimo pamokų metu, vaikus plaukti baseinuose moko patyrę plaukimo treneriai.


VšĮ Lietuvos plaukimo federacijos informacijos ir paslaugų biuro, kuris projektą organizuoja ir koordinuoja nuo 2009 m., duomenimis, praėjusiais mokslo metais „Mokausi plaukti“ projektas vyko 29 šalies baseinuose, 25 savivaldybėse.

REKLAMA


Vaikams mokymo plaukti užsiėmimai yra nemokami. Plaukimo pamokos finansuoja ŠMSM, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras bei savivaldybės. Valstybės lėšomis yra finansuojami 18 užsiėmimų, likusieji – savivaldybių ir kitomis lėšomis.


2020 m. ŠMSM šiai programai skyrė 170 tūkst. eurų ir finansavo apie 3500 mokinių plaukimo užsiėmimus.


Projekto koordinatoriai skaičiuoja, kad jau dvyliktus metus gyvuojančiame projekte iš viso dalyvavo daugiau nei 65 tūkst. antros klasės mokinių.


Po 32 mokymo plaukti pamokų didžioji dauguma vaikų gebėjo plaukti net keliais plaukimo būdais, daugelis išmoko panerti, plūduriuoti, taisyklingai naudoti papildomas plaukimo priemones, sužinojo, kaip elgtis prie vandens, nepažįstamuose vandens telkiniuose, saugoti save ir kitus.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)