Du metai prezidentavimo: G. Nausėda skaitys dar vieną metinį pranešimą

Du metai prezidentavimo: G. Nausėda skaitys dar vieną metinį pranešimą


Kitos savaitės antradienį prezidentas Gitanas Nausėda Seime skaitys antrąjį savo metinį pranešimą. Tai patvirtino jo patarėjas Ridas Jasiulionis. Kaip numato šalies Konstitucija, metiniuose pranešimuose prezidentas aptaria padėtį šalyje bei Lietuvos vidaus ir užsienio politiką.


Pirmąjį savo, kaip prezidento, pranešimą G. Nausėda perskaitė 2020 m. birželio 18 d. Tuomet prezidentas ragino visuomenę telktis, akcentavo vertybinius dalykus. G. Nausėdos akiratyje skaityto pranešimo metu atsidūrė ir koronaviruso sukelta krizė. Šalies vadovas įvertino COVID-19 pandemijos poveikį valstybei bei valdžios reakciją į ją.


Kartu G. Nausėda savo pranešime pažymėjo, kad Lietuvos politikoje sunku surasti sutarimus ir tvirtino, kad būtina ieškoti dialogo bei kompromiso.


Nors ir aptakiai, metiniame pranešime šalies vadovas palietė ir bendradarbiavimo su Seimu ir Vyriausybe klausimą. Visgi apie santykius su tuomet „valstiečių“ dominuota valdžia buvo užsiminta tik keliais sakiniais.

REKLAMA


„Gėdinga, kad aukšto rango valdžios pareigūnų politinės atsakomybės kartelę nuleidome iki visiško dugno. Atseit, visi veiksmai, kurie nebaudžiami sodinimu už grotų, yra teisingi ir teisėti“, – tuomet metiniame pranešime sakė G. Nausėda, ko gero, galvoje turėdamas tai, kad valdančiosios daugumos lyderiai uoliai gynė jo pasitikėjimo netekusį susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių.



Kalbėdamas apie užsienio politiką, G. Nausėda paminėjo tuomet atnaujintą dialogą su Baltarusija bei tai, kad bendraujant su Rusija atsiranda vis daugiau naujų kliuvinių.


Lietuvos Respublikos prezidentai metinius pranešimus tradiciškai skaito Seimo pavasario sesijos metu.


2019 m. gegužės 26 d. prezidentu išrinktas G. Nausėda priesaiką davė ir visas prezidento galias įgijo liepos 12 d.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)