Atnaujinama nedidelių parduotuvių, grožio paslaugų veikla, lauko prekyba

Atnaujinama nedidelių parduotuvių, grožio paslaugų veikla, lauko prekyba


Nuo pirmadienio Vyriausybės sprendimu veiklą gali atnaujinti nedidelės, atskirą įėjimą iš lauko turinčios parduotuvės, grožio salonai ir kirpyklos, leidžiama lauko prekyba.


Veiklą leidžiama vykdyti parduotuvėms, kioskams ir paviljonams (išskyrus kioskus ir paviljonus, esančius turgavietėse), vykdantiems veiklą patalpose, kurių bendras prekybos plotas neviršija 300 kv. metrų ir turintiems tiesioginį įėjimą iš lauko arba atskirą įėjimą, kuriuo naudojasi tik tos parduotuvės klientai.


Nustatyta, kad turės būti užtikrinamas ne mažiau kaip 20 kv. metrų prekybos plotas vienam lankytojui arba vienu metu aptarnaujamas ne daugiau kaip vienas asmuo.


Leidžiama vykdyti ne maisto prekių prekybą lauko sąlygomis nuo laikinų prekybos įrenginių, išnešiojamąją prekybą – pagal ne prekybos patalpose sudaromas sutartis.


Taip pat leidžiama vykdyti gėlių prekybą, įskaitant parduotuves prekybos centruose, turgavietėse, kitose viešose vietose.


Nuo pirmadienio leidžiama teikti individualias paslaugas, kurių metu yra ilgesnis nei 15 minučių kontaktas tik tarp vieno paslaugos teikėjo ir vieno paslaugos gavėjo (grožio, masažų, individualių mokymų paslaugas).

REKLAMA


Grožio, kaip ir kitos individualios paslaugos, galės būti teikiamos prekybos centruose.


Taip pat leidžiami individualūs fizinio aktyvumo užsiėmimai lauke, teikiami fizinio aktyvumo ar sporto specialisto, instruktoriaus ar fizinio aktyvumo ar sporto specialisto paslaugų teikėjo.


Siekiant išvengti viruso plitimo, premjerė Ingrida Šimonytė anksčiau ragino į darbą grįžtančių darbuotojų nemokamai išsitirti dėl COVID–19, o atsidarysiančių prekybos ir paslaugų vietų klientų – gerai apsvarstyti būtinybę pasinaudoti šiomis paslaugomis, nes epidemiologinė situacija, anot premjerės, šalyje vis dar išlieka rimta, o rekomendacija vengti nebūtinų kontaktų išlieka.


Ne maisto prekių parduotuvės (išskyrus veterinarijos, pašarų gyvūnams, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių bei vaistinės), kirpyklos ir grožio salonai negalėjo veikti nuo gruodžio 16 dienos, kai buvo sugriežtinti karantino ribojimai.

REKLAMA


Kelionių organizatoriai pinigus už neįvykusias keliones privalės grąžinti per 14 dienų


Įsigaliojus Seimo pataisoms, nuo pirmadienio kelionių organizatoriai yra įpareigojami pinigus už neįvykusias keliones klientams grąžinti per 14, o ne per 90 dienų, kaip buvo leista anksčiau.


Nutraukus organizuotos turistinės kelionės sutartį, sumokėtos sumos keliautojui turės būti grąžinamos arba kompensuojamos be nepagrįsto delsimo ir bet kuriuo atveju ne vėliau kaip per 14 dienų nuo kelionės paslaugų paketo sutarties nutraukimo.


Lietuvos turizmo asociacijos vykdomoji direktorė Milda Plepytė-Rainienė kiek anksčiau Eltai teigė, kad tai atitinka kelionių organizatorių poziciją.


„Kalbant apie priimtą įstatymą (...) tikrai galiu pasakyti, kad tai buvo parengta ir derinta konsultuojantis su asociacija ir kad tai atitinka kelionių organizatorių poziciją“, – sakė M. Plepytė-Rainienė.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)