Rinkėjai galės balsuoti namuose

Rinkėjai galės balsuoti namuose


Prie naujos sudėties Seimo sudarymo penktadienį prisidės dar viena rinkėjų grupė. Penktadienį prasideda dvi dienas truksiantis balsavimas namuose.


Rinkimų komisijos nariai aplankys rinkėjus, sulaukusius 70 ir daugiau metų, dėl ligos nedarbingus žmones, neįgaliuosius, juos slaugančius asmenis. Galimybę balsuoti namuose taip pat turi  COVID-19 liga sergantys ir saviizoliacijoje esantys rinkėjai.


Penktadienis – paskutinė balsavimo specialiuosiuose punktuose diena. Tokiu balsavimo būdu gali pasinaudoti  ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariniuose vienetuose bei bausmių atlikimo vietose esantys rinkėjai. Iki penktadienio spec. punktuose savo balsą atidavė 6 tūkstančiai 847 rinkėjai.


Per antrąjį rinkimų turą rinkėjai turės užbaigti formuoti naujos sudėties Seimą. Savo Seimo narį rinks 68 vienmandačių rinkimų apygardų rinkėjai. Tik Antakalnio, Šalčininkų–Vilniaus ir Medininkų rinkimų apygardų rinkėjams rinkimai jau pasibaigė, nes per pirmąjį turą jie išsirinko savo atstovus į naująjį Seimą.


Antrasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 25 d.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)