Lietuvoje lankysis Prancūzijos prezidentas E. Macronas su pirmąja ponia

Lietuvoje lankysis Prancūzijos prezidentas E. Macronas su pirmąja ponia


Pirmadienį ir antradienį oficialaus vizito Lietuvoje lankysis Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas su pirmąja ponia Brigitte Macron.


Po oficialios sutikimo ceremonijos pirmadienio vakarą ir pasirašymo Garbės svečių knygoje Prancūzijos pirmoji pora susitiks su Lietuvos vadovu bei pirmąja ponia Diana Nausėdiene.


Po prezidentų uždaro dvišalio susitikimo gynybos ir saugumo, užsienio politikos klausimai, dvišalė ir daugiašalė darbotvarkė bus aptariama išplėstiniu formatu kartu su šalių delegacijų nariais.


Planuojama aptarti ES, NATO, ES kaimynystės politikos klausimus, situaciją Baltarusijoje ir šalių santykius su Rusija, taip pat bus paliesti kovos su klimato kaita ir skaitmeninės ekonomikos klausimai, Rytų partnerystės politikos įgyvendinimo eiga, ekonominis ir kultūrinis Lietuvos bei Prancūzijos bendradarbiavimas.


Vėliau numatoma prezidentų spaudos konferencija. Po jos Lietuvos prezidento kvietimu Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose Prancūzijos pirmajai porai organizuojama iškilminga vakarienė. Joje pakviesti dalyvauti ir iškilūs visuomenės veikėjai, prancūzų bendruomenės Lietuvoje atstovai.

REKLAMA


Antradienį Lietuvos ir Prancūzijos vadovai aplankys NATO priešakinių pajėgų batalione tarnaujančius Prancūzijos karius Lietuvos kariuomenės Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje.


Prancūzijos lyderis taip pat planuoja lankytis iškilmingoje ceremonijoje Antakalnio kapinėse, susipažinti su Lietuvos akademikų ir intelektualų bendruomene.


Lietuvos ir Prancūzijos pirmosios ponios planuoja apsilankyti MO muziejuje.


Šio vizito proga rengiamas Lietuvos ir Prancūzijos verslo forumas, skirtas aptarti bendradarbiavimo galimybėms informacinių, finansinių technologijų, atsinaujinančios energetikos, tvarumo, inovacijų, infrastruktūros kūrimo ir kibernetinio saugumo srityse. Forume diskutuos Lietuvos ir Prancūzijos verslo lyderiai ir verslo organizacijų atstovai.


Prancūzijos prezidentas E. Macronas su sutuoktine Lietuvoje lankysis pirmą kartą.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>