Palangos meras dėl dušinių kreipėsi į Generalinę prokuratūrą

Palangos meras dėl dušinių kreipėsi į Generalinę prokuratūrą


Palangos meras Šarūnas Vaitkus, reaguodamas į dienraštyje „Lietuvos rytas“ pasirodžiusią publikaciją „Skandalingos dušinės ant apgaulės pamatų“, į šiame straipsnyje galimų liudytojų pateiktą naują informaciją dėl statinio rekonstrukcijos teisėtumo, dėl pastato, esančio Meilės al. 26, Palangoje (vadinamųjų dušinių), kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. 


Publikacijoje paviešintos nei tyrimą atlikusiai Prokuratūrai, nei Savivaldybei iki šiol nežinomos aplinkybės dėl minėto pastato rekonstrukcijos teisėtumo. Atsižvelgdamas į tai Š. Vaitkus paprašė atnaujinti tyrimą ir nustatyti, ar tikrai 2007-2009 m. savavališkai pastatyto pastato pamatai buvo sunaikinti dar iki gaunant statybą leidžiantį dokumentą. 


Palangos meras taip pat paprašė Generalinės prokuratūros kreiptis į teismo ekspertą, kad atlikus ekspertizę būtų nustatyta, ar prieš išduodant statybos leidimą buvo išlikę 6 proc. dušinių pastato, kaip nurodyta techniniame rekonstrukcijos projekte pateiktuose dokumentuose ir kuriais remdamasi Palangos savivaldybė išdavė leidimą rekonstruoti pastatą. 

REKLAMA


Jei būtų nustatyta, kad duomenys techniniame projekte yra suklastoti ir neatitinka realios situacijos ir būtų pagrindas ginti viešąjį interesą, Š. Vaitkus prašo kreiptis į teismą dėl galimai savavališkos statybos padarinių pašalinimo – pastato Meilės al. 26 nugriovimo. 


„Manau, kad šias reikšmingas ir liudytojų pateiktas naujai paaiškėjusias aplinkybes būtina įstatymų nustatyta tvarka išsamiai patikrinti, kad būtų išsklaidytos net mažiausios abejonės, jog pareigūnai ėmėsi visų veiksmų tinkamai ginti viešąjį interesą tiriant vadinamųjų dušinių rekonstrukcijos teisėtumą. Tiek visuomenė, tiek Palangos savivaldybė siekia ir tikisi, jog bus išnaudotos visos galimybės išsiaiškinti, ar šis pastatas Meilės alėjoje iškilo teisėtai“, – sako Palangos vadovas Š. Vaitkus.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)