Baltijos šalių turizmo burbulu naudojasi ir ieškantys pigesnių vaistų

Baltijos šalių turizmo burbulu naudojasi ir ieškantys pigesnių vaistų


Klientai iš Latvijos į Lietuvą vėl vyksta ieškodami pigesnių vaistų. „Eurovaistinėse“ Palangoje ir Panevėžyje dirbantys vaistininkai sako pastebį, kad jau praėjusį savaitgalį sulaukė nemažai klientų iš Latvijos. Tiesa, srautai dar nėra tokie pat kaip prieš karantiną.


Pigesnių receptinių ir nereceptinių vaistų – to vaistinėse Lietuvoje ieško iš kaimyninės Latvijos atvykstantys klientai. Kartais kartu įsigyja ir maisto papildų ar vitaminų.


„Eurovaistinės“ Palangoje vaistininkė Laima Uščinaitė sako, kad dabar sulaukia daugiausia tik nuolatinių klientų iš Latvijos, tų, kurie ir prieš karantiną įprastai lankydavosi vaistinėje Lietuvoje. Atvykstančiųjų tikslas dažniausiai ir yra vienas – apsipirkti, poilsis Lietuvoje dėl vėsesnių orų ir dar durų neatvėrusių pramogų centrų, baseinų – nevilioja. Kol kas Palangos vaistinė dar nesulaukia ir daug vietinių turistų.


„Eurovaistinėje“ Panevėžyje dirbantys vaistininkai nuo praėjusio savaitgalio taip pat jau pastebėjo aktyvesnius klientų iš Latvijos srautus. Pasak ten dirbančio vaistininko, tai įprasta situacija ir iki karantino į Lietuvą atvykdavo kaimyninėje Latvijoje gyvenantys klientai.


Nors darbo dienomis klientų iš Latvijos srautas yra mažesnis, tačiau savaitgaliais, pasak vaistininkų, klientų jau daugiau. Tiesa, atvykstantys latviai sako, kad vykdami baiminasi pasienyje besiformuojančių eilių, tačiau jų nėra.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)