Š.Tamulis: „Technologijos vilioja vyrus į virtuvę“

Š.Tamulis: „Technologijos vilioja vyrus į virtuvę“


Technologiniai sprendimai namuose – jau ne naujiena. Plėtodami išmaniųjų namų idėją, mokslininkai nuolatos žengia į priekį, siekdami palengvinti kasdienį mūsų gyvenimą.


Naujausių rinkos produktų apžvalgas kuriantis Šarūnas Tamulis technologinėmis naujienomis domisi jau 11 metų. Savo įžvalgomis apie įvairius produktus Š.Tamulis dalinasi „Laisvės TV X“ Youtube kanale „Unbox Ring“ rubrikoje.


Š.Tamulis nevengia būti virtuvėje ir pripažįsta, kad technologiniai sprendimai jį tik dar labiau vilioja domėtis įvairiais prietaisais.


„Nors įprasta manyti, kad virtuvėje daugiau laiko praleidžia moterys, tačiau manau, jog ir vyrai nevengia ten būti. Technologiniai sprendimai ir naujienos prie to labai prisideda. Su praktiška ir patogia technika viską atlikti yra smagiau. Vyrus traukia technikos naujovės ir jei jie gali paleisti po namus palakstyti robotą siurblį, tai kodėl gi ne“, – sako Š. Tamulis.


Robotai virtuvėje ir valgomajame – o kas lieka žmogui?


Robotai namuose ne tik suteikia daugiau laisvės, bet ir praplečia žmogaus galimybių ribas. „Gera ir teisinga technika ne tik palengvina kasdienybę, bet ir leidžia daryti tai, ką be prietaisų sunkiai padarytume“ – teigia Š.Tamulis.

REKLAMA


Technologijų apžvalgininkas teigia, kad paprasti technologiniai sprendimai namuose naudojami jau kuris laikas. „Jau ir dabar yra vietų, kur žmogaus ranką virtuvėje keičia robotai. Galima sakyti, pas daugelį iš mūsų namuose maistą „gamina“ robotai. Pavyzdžiui pusfabrikačiai, kuriuos pasišildome mikrobangų krosnelėje ar orkaitėje. Pastarieji – tokie paprastesni robotukai“, – teigia pašnekovas.


Kartu technologiniai sprendimai ne tik leidžia praplėsti žmogaus galimybių ribas, bet ir kitaip prioretizuoti mūsų laiką. „Manau, kad technologijos ne pakeičia, o padeda prisitaikyti prie vis augančių žmonių poreikių. Dar yra sakančių, kad anksčiau tam tikrų dalykų neturėjome ir išgyvenome. Dabartis leidžia mums išnaudoti visas sukurtas ir plačiai visuomenei prieinamas technologijas, todėl naudokimės tuo. Technologijos sutaupė mums daug laiko, kurį galime investuoti į save. Tą ir darykime“, – sako „Youtube“ apžvalgininkas.

REKLAMA




Kavos aparatas – investicija visam gyvenimui.


„Laisvės TV X“ kanalui apžvalgas kuriantis Š.Tamulis pripažįsta, kad kavos aparatas, nors ir ne kiekvieno namuose atsirandantis, bet ilgalaikę vertę sukuriantis daiktas. „Kavos aparatai dar iki dabar laikomi prabangos prekėmis. Ne kiekvienas jį turi, bet jei jau sugalvojote gerti šviežią kavą namuose – prašau Jūsų – netaupykite. Ne metams ir ne dviems šie daiktai, todėl investicija laikui bėgant atsipirks.“


Technologijų apžvalgininkas turėjo galimybę išbandyti pirmąjį kavos aparatą su integruotu dirbtiniu intelektu, kuris prisitaiko prie vartotojo pomėgių.


„Mano lūkesčiai pasitvirtino 110 procentų. Jau iš aplinkinių atsiliepimų buvau susidaręs gerą nuomonę apie tokius kavos aparatus ir po dviejų savaičių naudojimo tai pasitvirtino. Nebijau teigti, kad jie yra geriausi kavos virimo aparatai, skirti namams ar mažiems ofisams. Stengiausi surasti minusų, bet buvo sunku. Galbūt išmani programėlė, bet tai nėra kavos aparato dalis.“


Renkantis prietaisus namams, svarbu ne tik kokybė, bet ir dizainas


Mažmeninėje prekyboje patirties turintis Š.Tamulis atskleidžia, kad šiandien žmonės prekes renkasi ne tik pagal jų praktiškumą, bet ir pagal tai, kaip jie atrodo.


„Visam pasauliui modernėjant – keičiasi ir žmonių požiūris į daiktus. Anksčiau buvo svarbu, kad daiktas tvarkingai veiktų, tarnautų ilgus metus ir padėtų kasdienėje ruošoje. Dabar tikriausiai visi pastebime, kad kreipiame didelį dėmesį ne tik į produkto kokybę, bet ir į dizainą“, – sako Š.Tamulis.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>