Didesnės darbdavio įmokos kas trečią darbuotoją paskatintų pradėti kaupti pensijai

Didesnės darbdavio įmokos kas trečią darbuotoją paskatintų pradėti kaupti pensijai


Daugiau nei trečdalį Lietuvos gyventojų papildomai kaupti pensijai paskatintų didesnės darbdavio įmokos, rodo SEB banko užsakymu atlikta reprezentatyvi gyventojų apklausa.


Tyrimo duomenimis, kas penktą apklaustąjį kaupti ateičiai kartu su darbdaviu paragintų ir galimybė gauti finansinių patarimų ir daugiau informacijos apie kaupimo ateičiai priemones, tokias kaip pensijų fondai ar investicinis gyvybės draudimas. Tiesa, informacijos trūkumą labiau jaučia jaunesnės amžiaus grupės – 18–29 metų respondentai (35 proc.).


„Akivaizdu, kad šiuolaikinėms įmonėms nebeužtenka tik įdiegti kaupimo programą darbuotojams. Įmonės turi būti aktyvios ir organizuoti specialias konsultacijas apie finansų valdymą“, – teigė bendrovės „SEB Life and Pension Baltic SE“ Lietuvos filialo Baltijos šalių verslo klientų departamento vyr. projektų vadovas Konstantinas Vaškevičius.


Anot apklausos, moterys, planuodamos finansinę ateitį, nori turėti daugiau kontrolės ir lankstumo: galimybė rinktis iš programų įvairovės yra populiaresnė tarp moterų (25 proc.), negu vyrų (20 proc.). To labiau norėtų jaunesnio amžiaus grupių respondentai: 18–29 metų respondentų grupėje programų įvairovę nurodė trečdalis (32 proc.), o vyresnio amžiaus, 40–59 metų, 23 proc. respondentų.

REKLAMA


Tuo metu penktadalis apklausoje dalyvavusių studentų (18 proc.) ir kvalifikuotų specialistų (22 proc.) teigė, kad norėtų sužinoti daugiau apie savo kolegų patirtį kaupiant ateičiai kartu su darbdaviu.


2023 metų gegužę bendrovės „SEB Life and Pension Baltic SE“ Lietuvos filialo užsakymu tyrimą atliko bendrovė „Norstat“. Apklausoje dalyvavo 1 000 18–74 metų Lietuvos gyventojų.


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)