M. Majauskas atsisako Seimo nario mandato

M. Majauskas atsisako Seimo nario mandato


Seimo narys Mykolas Majauskas pranešė atsisakantis parlamentaro mandato. Apie pastarąjį sprendimą politikas ketvirtadienio rytą pranešė savo „Facebook“ paskyroje.


„Atsisakau Seimo nario mandato ir grįžtu į privatų sektorių. Per dešimt metų Lietuvos politikoje sutikau be galo daug nuostabių žmonių – esu dėkingas visiems su kuriais teko galimybė dirbti kartu. Išmokau valstybės valdymo reikalų, turėjau galimybę prisidėti prie svarbių Lietuvai darbų. Metas naujiems iššūkiams!“ – socialiniame tinkle rašė M. Majauskas.


M. Majauskas 2020 metais į Seimą buvo išrinktas pagal Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos sąrašą. Politikui atsisakius parlamentaro mandato į Seimą turėtų ateiti pirmasis už brūkšnio sąraše šiuo metui esantis žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.


Išrinktas į Seimą, parlamentaras ėjo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigas. Visgi, pernai rudenį parlamentaras pasitraukė iš šio posto, o vėliau buvo pašalintas ir iš TS-LKD. Jis aktyviai rėmė su Vyriausybe nesuderintą iniciatyvą dėl lengvatinio PVM tarifo maitinimo įstaigoms.


Nutrūkus ryšiams su partija, M. Majauskas pranešė kandidatuojantis į Vilniaus mero postą, tačiau rinkimai politikui buvo nesėkmingi – jis į antrą rinkimų turą nepateko.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)