Prezidentui V. Adamkui suteiktas Vilniaus miesto garbės piliečio vardas

Prezidentui V. Adamkui suteiktas Vilniaus miesto garbės piliečio vardas


Trečiadienį Vilniaus miesto savivaldybės taryba dvi kadencijas valstybei vadovavusiam prezidentui Valdui Adamkui suteikė Vilniaus miesto garbės piliečio vardą. Siūlymą inicijavęs Vilniaus meras Remigijus Šimašius teigė, kad Vilniaus miesto garbės piliečiu turi būti nominuotas žmogus, galintis į priekį vesti šiuo metu dažnai susipriešinusią visuomenę. Būtent toks žmogus, anot Vilniaus mero, yra V. Adamkus.  


„Žiūrint į šiuos laikus, kokio žmogaus labai norėtųsi kaip Vilniaus garbės piliečio, tai to, kuris telktų, to, kuris žiūrėtų į priekį, to, kuris turėtų didelius nuopelnus praeityje (...), to, kuris turėtų didelį prestižą ir labai svarbu, kad praeities nuopelnai vestų ir į ateitį“, – trečiadienį kalbėjo prezidentą nominavęs R. Šimašius.


„Žiūrint į ateitį, kai tikrai nemažai susipriešinimo, kai kartais kryptis pametama, kai smulkmenos iškyla pirma plano, o svarbūs dalykai šone atsiranda, tai tikrai tas žmogus, mano manymu, galėtų būti prezidentas Valdas Adamkus, kuris, mes puikiai žinome ir matome, gali išlaikyti labai aiškią kryptį, atvesti prie didelių rezultatų ir kartu tai padaryti švelniu, pagarbiu, įtraukiančiu būdu“, – pridūrė Vilniaus meras.

REKLAMA


Lietuvos prezidentu V. Adamkus buvo išrinktas 1998 ir 2004 m.


V. Adamkus gimė 1926 metų lapkričio 3 dieną Kaune. Karo metais dalyvavo rezistencinėje veikloje. 1944-ųjų liepos mėnesį su tėvais pasitraukė į Vokietiją. Čia besimokydamas Eichšteto lietuvių gimnazijoje sutiko ir savo būsimą žmoną Almą.


Vėliau studijavo Miuncheno universiteto Gamtos fakultete. 1949 m. atvyko į JAV ir septintą dešimtmetį aktyviai įsitraukė į politinę veiklą, buvo pakviestas dirbti į naujai kuriamą JAV aplinkos apsaugos federalinės valdžios instituciją – Aplinkos apsaugos agentūrą. Būsimas Lietuvos vadovas aktyviai dalyvavo lietuvių išeivijos visuomeninėje ir politinėje veikloje.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)