J. Šiugždinienė: vietų trūkumą Vilniaus mokyklose spręstų kitų savivaldybių vaikų neįleidimas į sostinės mokyklas

J. Šiugždinienė: vietų trūkumą Vilniaus mokyklose spręstų kitų savivaldybių vaikų neįleidimas į sostinės mokyklas


Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė teigia, kad vietų trūkumą Vilniaus mokyklose būtų galima spręsti šiame mieste statant naują mokyklą bei griežtinant galimybę registruoti aplinkinių savivaldybių vaikus į sostinės ugdymo įstaigas.


„Vilniuje galima ir mokyklos statyba, nes Vilniuje tikrai labai trūksta mokyklų ir nėra galimybių vaikams lankyti mokyklą. Manau, kad mes tikrai turime aktyviai dirbti su Vilniaus savivaldybe, ir iš Vilniaus savivaldybės norisi ne tik sakymo, kad trūksta pinigų, bet ir konkrečių sprendimų siūlymo“, – Švietimo ir mokslo komiteto posėdyje trečiadienį teigė J. Šiugždinienė.


Ministrė atkreipia dėmesį, kad Vilniui plečiantis ir statant naujus rajonus nebūtinai juose yra projektuojamos naujos mokyklos.


„Tai čia jau yra Vilniaus savivaldybei klausimas. Ir, manau, reikia atvirų atsakymų, kaip yra planuojama. Nes projektai dideli, kuriasi nauji rajonai ir nebūtinai ten yra numatytos ugdymo įstaigos, tai taip neturėtų būti“, – sakė ji.


J. Šiugždinienė kaip vieną iš sprendimo būdų pasiūlė griežtinti galimybę aplinkinių savivaldybių vaikams registruotis į Vilniaus mokyklas. Visgi ministrė pripažįsta, kad toks sprendimas būtų nepopuliarus.


„Į Vilnių atveža vaikus tėvai iš kitų miestų, kitų rajonų. (...) Ir čia mes tikrai neliepsime jai to daryti, bet problema yra didelė ir galima būtų pagalvoti apie tai, kad turėtų būti griežtesnė registracija Vilniuje ir griežtesnė kontrolė vietovės, kur renkasi tėvai mokyklą, nes šiandieną jie veža tiesiog ten, kur nori. O tada formuojasi mokyklos, kuriose yra 36 vaikai klasėje“ , – atkreipė dėmesį ji.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)