„Savaitė“: už indėlius - 0 proc. palūkanų

„Savaitė“: už indėlius - 0 proc. palūkanų


Jau kelerius metus už terminuotuosius indėlius nemokamos palūkanos vienus gyventojus skatina investuoti kitur, kitus – ir toliau laukti geresnių laikų. Apie tai – naujausiame „Savaitės“ numeryje. Jame taip pat sužinosite, kaip bus skaičiuojamos atostogos, susipažinsite su nauju žurnalisto ir TV laidų vedėjo Egidijaus Knispelio pomėgiu.


„Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis aiškina, kodėl pastaruosius trejus metus gyvename itin žemų palūkanų normų aplinkoje. Tam įtakos turi ir Europos centrinio banko (ECB) politika: nustatytos nulinės bazinės palūkanos ir didinama didelės apimties pinigų pasiūla. Vis dėlto, pašnekovo nuomone, daugėja ženklų, kad neigiamų ir nulinių palūkanų era artėja prie pabaigos. Mat pagrindinis ECB tikslas – užtikrinti kainų stabilumą, siekti, kad metinė infliacija būtų artima 2 proc.


Plačiau apie tai – rašinyje „Nulinės indėlių palūkanos: laukti ar veikti?“


„Savaitė“: už indėlius - 0 proc. palūkanų


Nuo šių metų liepos 1 d. įsigaliojančio naujojo Darbo kodekso (DK) nustatyta, kad kasmečių atostogų trukmė skaičiuojama darbuotojo darbo dienomis. Darbuotojams, dirbantiems penkias darbo dienas per savaitę, bus suteikiamos ne mažiau kaip 20 darbo dienų trukmės, o dirbantiems šešias darbo dienas per savaitę, – ne mažiau kaip 24 darbo dienų trukmės kasmetės atostogos. Beje, ūkio subjekto kolektyvinėje ar su darbuotoju sulygtoje darbo sutartyje galės būti nustatyta ilgesnė kasmečių atostogų trukmė.


Plačiau apie tai – publikacijoje „Kasmetės atostogos skaičiuojamos darbo dienomis“.


„Savaitė“: už indėlius - 0 proc. palūkanų


Žinomas žurnalistas TV3 socialinės dokumentikos laidų „TV pagalba“ vedėjas Egidijus Knispelis prisipažįsta, jog jo gyvenime įvyko kardinalių permainų, kurios jam suteikė labai daug energijos, pakeitė mąstymą ir pašalino iš kūno per metus susikaupusį balastą. Interviu su - „Egidijus Knispelis: „Mano gyvenime atsirado saiko jausmas“.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>