„Savaitė“: kas išgeria visą alkoholio jūrą?

„Savaitė“: kas išgeria visą alkoholio jūrą?


Išleistas naujausias, 17-asis šiais metais „Savaitės numeris. Jame skaičiuojama, kiek girtuoklių yra iš tikrųjų, pristatoma žiūrovų mylimiausia TV žvaigždė Ugnė Galadauskaitė ir žodžio kišenėje neieškantis laidos „KK2“ žurnalistas Domininkas Ramonas. Taip pat skaitytojai sužinos, kaip prasidėjo JAV kolonizacija.


Užvirus diskusijoms apie prekybos alkoholiu suvaržymus, buvo atliktas alkoholio vartojimo tyrimas, kuris atskleidė, kad daugiau nei trečdalį šalyje suvartojamo alkoholio išgeria vos dešimtadalis geriančiųjų. Šį faktą galima vertinti ir optimistiškai, ir pesimistiškai. Plačiau apie tai rašinyje - „Visas problemas sukelia girtaujanti mažuma?“


„Savaitė“: kas išgeria visą alkoholio jūrą?


60-metį švenčianti LRT televizija surengė „Visų laikų TV žvaigždės“ konkursą ir iš ilgo dirbusių ir tebedirbančių žmonių sąrašo pasiūlė išrinkti mylimiausią. Daugiausia simpatijų pelnė naujienų žurnalistė Ugnė Galadauskaitė. Smagus interviu su ja -
„Ugnė Galadauskaitė: „Maniau, kad žinias skaitysiu tik sulaukusi 40-ies“.


„Savaitė“: kas išgeria visą alkoholio jūrą?


Laidos „KK2“ žurnalistas Domininkas Ramonas nardo ilgais Seimo koridoriais, pažįsta ne vieną šou pasaulio žvaigždę. Tačiau elito vakarėliuose lankosi tik darbo sumetimais, o laisvalaikiu mieliau išsiruošia į žvejybą.
Pasakojimas apie žvitrųjį kolęgą - “Kodėl Domininkas Ramonas nenorėtų tapti Seimo nariu”


„Savaitė“: kas išgeria visą alkoholio jūrą?


1607 m. balandžio 26 d. rytinėje dabartinių Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) pakrantėje, Virdžinijos (kuri vėliau tapo viena iš trylikos pirmųjų JAV valstijų) teritorijoje, Henrio kyšulyje (Cape Henry) šalia Česapiko įlankos (ChesapeakeBay) buvo įkurtas Džeimstaunas (Jamestown) – pirmoji nuolatinė anglų kolonijinė gyvenvietė. Britų kolonistų gyvenimo naujoje tėvynėje pradžia buvo dramatiška.
Apie tai skaitykite - „JAV žemių kolonizacijos pradžia: tabako dūmai ir dingę naujakuriai“.


www.savaite.lt inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)