Seimo pirmininkė apie planuojamą naują protestą: ruošiamės viskam

Seimo pirmininkė apie planuojamą naują protestą: ruošiamės viskam


Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen mano, kad Seimo sesijos pradžioje – rugsėjo 10 d. – prie parlamento rūmų organizuojamas nesankcionuotas protestas prieš ribojimus nepasiskiepijusiems nuo COVID-19 nepasibaigs aštresniais susirėmimais nei pastarąją savaitę įvykusios riaušės. Vis tik parlamento vadovė akcentuoja, kad tarnybos ruošiasi visiems scenarijams.


„Artimiausiu metu Seimo valdyba susitiks su tarnybų atstovais ir, matyt, tai bus irgi vienas iš klausimų būtent aiškinantis tiek, kas įvyko tada, tiek ir ruošiantis rudens sesijos pradžiai – rugsėjo 10 d.“, – „Žinių radijui“ teigė V. Čmilytė-Nielsen.


Vis tik Seimo pirmininkė mano, kad rugsėjo 10 d. šalia Seimo planuojamas nesankcionuotas protestas nepasibaigs aštresniais susirėmimais nei tie, kurie įvyko pastarąją savaitę. Vis tik V. Čmilytė-Nielsen akcentuoja, kad yra ruošiamasi galimai protesto akcijai prie parlamento rūmų.


„Aš manau, kad aštriau, to jau nebus. Manau, kad tas judėjimas, kuris naudoja tokius simbolius, kurie buvo naudojami mitinge prie Seimo, jis save diskredituoja ir jis diskredituoja bet kokias svarias idėjas, kurias galėtų turėti. Tačiau taip, rugsėjo 10-ąją gali įvykti kažkokia akcija prie Seimo ir tam yra ruošiamasi“, – sakė ji.

REKLAMA


Visgi V. Čmilytė-Nielsen akcentuoja, kad tarnybos rengiasi ir mažiau tikėtinam scenarijui.


„Aš net neabejoju, kad atitinkamos tarnybos ruošiasi ir tam scenarijui. Manau, kad jis yra mažai tikėtinas. Tačiau jūs esate teisus, kad pastaraisiais mėnesiais ir tam, matyt, pasitarnavo ir pandeminės įtampos, mes pamatėme pokytį mitingavimo kultūrai. Iki tol dažniausiai Lietuvoje mitinguotojai paisė leidimų įstatymo“, – atkreipė dėmesį Seimo pirmininkė.


„Tai ypatingai praeitą savaitgalį prie Seimo mes pamatėme kitokį veikimą ir tas turėtų kelti susirūpinimą, nerimą. Tai reikėtų ir įvertinti“, – pridūrė ji.


Praėjusios savaitės antradienį vykusiam protestui prieš COVID-19 ribojimus peraugus į riaušes nukentėjo mažiausiai 18 pareigūnų.


Seimo įėjimus užblokavusius mitinguotojus nustūmė į įvykio vietą atvykusi Riaušių policija.


Prieš protestuotojus Riaušių policijos pareigūnai panaudojo ašarines dujas, piktybiškiausiai nusiteikę protestuotojai buvo išvesti. Policijos pareigūnai susirinkusius mitingo dalyvius nustūmė nuo Seimo vartų, taip sudarydami galimybę iš Seimo išvykti parlamentarams.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>