Vyriausybė yra pasirengusi persvarstyti siūlomus apribojimus, bet...

Vyriausybė yra pasirengusi persvarstyti siūlomus apribojimus, bet...


Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako, kad jeigu vakcinacijos tempai išliks itin aukšti, kai kurias COVID-19 valdymo priemones bus galima sušvelninti arba apskritai jų atsisakyti.


„Jeigu skiepijimo tempai išsilaikys aukšti, tuomet Vyriausybė yra pasirengusi persvarstyti siūlomus apribojimus ir juos galimai modifikuoti arba galbūt jų visiškai atsisakyti. Tačiau tam skiepijimo tempai turi būti labai dideli“, – antradienį po vizito Naujojoje Akmenėje atsakydama į žurnalistų klausimus sakė I. Šimonytė.


Visgi premjerė pabrėžė, kad norint pasiekti 70 proc. vakcinuotos populiacijos ribą, bent viena skiepo doze reikėtų paskiepyti beveik pusę milijono šalies gyventojų.


„Turėtumėme paskiepyti kokius 400 tūkst. žmonių, kad galėtumėme kalbėti apie 70 proc. žmonių, turinčių bent vieną skiepą“, – aiškino ji.


Vyriausybės vadovė taip pat akcentavo, kad išlaikyti dabartinius skiepijimo tempus yra itin svarbu, kadangi užpildytų ligoninių lovų skaičius itin auga.


„Dabar stebime paspartėjimą, per dieną turime apie 10 tūkst. naujai pasiskiepijančių žmonių, tai yra labai svarbu. Vėlgi noriu grįžti prie to paties: kiekvieną dieną į ligonines atsigula 40-50 naujų pacientų. Tai jau tie žmonės, kurie ne šiaip serga, bet jiems yra reikalingos ligoninės, gana sparčiai pildosi reanimacijų palatos. Kiekvieną savaitę apie 10 papildomų reanimacijos lovų yra užimama“, – kalbėjo ministrė pirmininkė, kartu pridurdama, kad visi pirmadienį nuo koronaviruso mirę asmenys buvo nepasiskiepiję.

REKLAMA


„Vakar vėl netekome 4 žmonių. Aš ryte pasitikrinau, visi žmonės buvo, deja, bet nepasiskiepiję“, – akcentavo I. Šimonytė.


Praėjusią parą, pirmadienį, Lietuvoje patvirtinti 560 naujų COVID-19 atvejų, mirė 4 žmonės, antradienį pranešė Statistikos departamentas. Bent viena skiepo doze paskiepyti 19 747 asmenys.


Iš viso iš 791 COVID-19 gydymui skirtos lovos užimtos 402.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)