Vyriausybė siūlo sekti Latvijos pavyzdžiu – leisti nušalinti darbuotoją, atsisakiusį skiepytis

Vyriausybė siūlo sekti Latvijos pavyzdžiu – leisti nušalinti darbuotoją, atsisakiusį skiepytis


Vyriausybė siūlys Seimui sekti Latvijos pavyzdžiu, kai ne dėl sveikatos priežasčių atsisakiusius nuo COVID-19 skiepytis darbuotojus darbdaviai galėtų nušalinti nuo darbo, jei asmuo neturėtų galimybės darbo atlikti nuotoliniu būdu.


„Dėl vieno projekto, kuris taip pat yra taikomas Latvijoje, kur yra galimybė darbdaviui nušalinti darbuotoją, atsisakiusį skiepytis ne dėl medicininių priežasčių, jeigu tas darbuotojas neturi galimybės dirbti nuotoliu.


Manau, kad pakete įstatymų pakeitimų, kuriuos Vyriausybė galėtų Seimui pasiūlyti, toks pasiūlymas taip pat galėtų rasti savo vietą“, – Vyriausybės posėdyje teigė premjerė Ingrida Šimonytė.


Savo ruožtu socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė patikino, kad jau yra suderinta, jog šis punktas tarp siūlymų Seimui būtų įtrauktas.


„Mes esame suderinę – ir Sveikatos ministerija, ir Vyriausybės kanceliarija, jog atsiras nuostata, kad darbai ir veiklos, kurias nustato darbdavys, jeigu nėra galimybių tam tikrus darbus ir veiklas vykdyti nuotoliniu būdu, būtų įtrauktas šis punktas“, – teigė M. Navickienė.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)