I. Šimonytė: žmonės, kurie nesiskiepija, pažeidžia kitų žmonių teisę į sveikatos paslaugas

I. Šimonytė: žmonės, kurie nesiskiepija, pažeidžia kitų žmonių teisę į sveikatos paslaugas


Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė įsitikinusi, kad atsisakantys vakcinos žmonės pažeidžia kitų žmonių teisę į sveikatos paslaugą, kadangi atsidūrę ligoninėje jie sumažina galimybes teikti kitas gydymo įstaigų paslaugas.


Premjerė pabrėžia, kad didesnė vakcinuotų žmonių dalis šalyje nėra valdžios institucijų interesas. Tai, jos teigimu, yra pačios visuomenės interesas.


„Čia nėra Šimonytės ar Seimo pirmininkės interesas, kad kuo daugiau žmonių būtų pasiskiepijusių. Yra visuomenės interesas, nes tai leidžia mums tiesiog išvengti naujų apribojimų, karantinų, kurių mums reikia ne todėl, kad valdžia neturi ką veikti, tik karantinus įvedinėti, o todėl, kad jeigu daug nepaskiepytų žmonių užsikrečia ir jiems reikia ligoninių paslaugų, mes tiesiog iš ligoninių išstumiame kitus žmones“, – „Žinių radijui“ sakė I. Šimonytė.


Kadangi dalies žmonių galimybės gauti sveikatos paslaugas esą yra apribojamos dėl kai kurių asmenų pasirinkimo nesiskiepyti, ministrė pirmininkė įsitikINusi, kad sprendimas dėl vakcinacijos nėra tik paties žmogaus pasirinkimo teisė.

REKLAMA


„Kartais žmonės, kurie nenori skiepytis, sako, čia yra mūsų teisė ir niekas mums negali aiškinti, kad mes neturime teisės šitaip elgtis.


Visa tai būtų gerai, jeigu tai nepažeistų kitų žmonių teisių, todėl, kad kiti žmonės turi teisę į sveikatos paslaugas ir jeigu jie tų sveikatos paslaugų negauna todėl, kad visa sistema yra paskiriama tam, kad gydytų žmones, kurie yra užsikrėtę kovidu ir dabar, kai yra vakcina ir galimybė apsisaugoti nuo sunkių formų ligos, manau, tai nėra labai sąžiningas argumentavimas“, – samprotavo premjerė.


Ministrė pirmininkė taip pat pažymėjo, kad darbdaviai gali sugalvoti įvairių priemonių, kaip paskatinti skiepytis savo darbuotojus, tačiau, jos nuomone, itin svarbu, kad dėl naujų skatinimo priemonių atsiradimo, dar iki jų sukūrimo sprendimą vakcinuotis priėmę žmonės nesijaustų apgauti.


„Įmonės ir darbdaviai yra suinteresuoti, kad kuo daugiau žmonių būtų paskiepyta, tai galbūt mes čia galime ieškoti ir kalbėti apie kažkokias papildomas priemones, kur ir verslas prie to prisidėtų (tarkime, kad ir per papildomą laisvadienį), bet man atrodo svarbu, kad tokias priemones nustatant tie žmonės, kurie jau pasiskiepijo, priėmė sąmoningą sprendimą, saugodami save ir kitus, nesijaustų šiek tiek kvailio vietoje“, – sakė I. Šimonytė.


Iš viso iki šiol dviem skiepo dozėmis vakcinuota 1 116 732 žmonės.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)