Seimo opozicija: Partnerystės projekto priėmimo pavasario sesijoje greičiausiai nebus

Seimo opozicija: Partnerystės projekto priėmimo pavasario sesijoje greičiausiai nebus


Opozicijos lyderis Saulius Skvernelis tvirtina, kad diskutuoti dėl rengiamo Partnerystės įstatymo yra sudėtinga, kadangi valdantieji dar nėra oficialiai įregistravę konkretaus projekto. Be to, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narys skeptiškai vertina galimybes rengiamą projektą priimti dar pavasario sesijoje, kadangi projekto rengėjai dar nėra įregistravę oficialaus dokumento.  


„Šiandien mes tik spėliojame iš to, kas yra kažkur neoficialiai pateikta. Tiesiog valdantieji bijo pateikti savo įsipareigojimus rinkėjams. Pavasario sesijoje geriausiu atveju bus tik pateikimas, apie priėmimą apskritai dar kalbėti būtų sudėtinga“, – LRT radijui trečiadienį kalbėjo S. Skvernelis.


Opozicijos lyderis akcentuoja, kad turi būti sutvarkyti ir tos pačios lyties asmenų bendro gyvenimo santykiai, tačiau „valstiečiui“ daugiausiai klausimų kelia rengiamo dokumento turinys.


„Jeigu to įstatymo turinys bus pakankamai racionalus, tai šansų jam priimti yra daugiau. Jeigu bus toks, kokį matome iš viešųjų pasisakymų, galbūt bus sunkiau“, – sakė parlamentaras.

REKLAMA


Visgi opozicijos lyderis pažymi, kad šį projektą anksčiau ar vėliau valdantiesiems tikriausiai pavyks priimti, kadangi jie neretai susilaukia palaikymo iš opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos.


„Tiesiog valdantieji turėtų būti sąžiningi savo rinkėjams ir pateikti įstatymo projektą, o po to labai sėkmingai gali ir priimti jį, nes matome, kad socialdemokratų frakcija visais esminiais klausimais balsuoja su valdančiaisiais“, – teigė S. Skvernelis.


S. Skvernelis apie alkoholio kontrolę: kompromisas su valdančiaisiais įmanomas tik šiems parodžius dabartinio reguliavimo ydas


Opozicijos lyderis Saulius Skvernelis sako, kad valdančiųjų ir opozicijos kompromisas, priimant Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, būtų galimas tik tuomet, jei valdantieji parodytų dabartinio reguliavimo ydas ir trūkumus.


„Iš esmės norint kažką keisti reikia vertinti – veikia tas teisinis reguliavimas, ar neveikia. Dabar praėjo daugiau nei 4 metai, matome rezultatus. Matome, kad iš tikrųjų galbūt tų nelogiškumų pradžioje buvo, pavyzdžiui, vadinamos lauko ar pliažo kavinės, bet Seimas tai ištaisė. Tikrai nemanau, kad dabar reikėtų daryti intervenciją į šitą teisinį reguliavimą, susijusį su alkoholiu prieinamumu“, – LRT radijui trečiadienį teigė jis.

REKLAMA


S. Skvernelis pažymėjo nematantis poreikio keisti alkoholio kontrolės politiką šalyje.


„Jeigu mums valdantieji pateiks kažkokius esminius argumentus, kurie parodys ydas ir trūkumus šio teisinio reguliavimo, tai aišku, kad kompromiso galima ieškoti. Tik kol kas tikrai nematau, dėl ko reikėtų tuos pokyčius daryti šioje srityje“, – sakė jis.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)