S. Skvernelis: opozicijos koalicija ir šešėlinė „valstiečių“ Vyriausybė turės atskiras programas

S. Skvernelis: opozicijos koalicija ir šešėlinė „valstiečių“ Vyriausybė turės atskiras programas


Opozicijos lyderis Saulius Skvernelis mano, kad opozicinių frakcijų koalicija ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos suformuota šešėlinė Vyriausybė turės atskiras programas, nes tai yra skirtingi dariniai. Jo teigimu, opozicinių frakcijų bendradarbiavimą ir funkcijas apibrėžia Seimo statutas, o Ramūno Karbauskio suformuota šešėlinė Vyriausybė yra vienos partijos atskiras darinys.


„Jokio santykio, kadangi tai yra opozicinis susitarimas tarp frakcijų, o šešėlinę Vyriausybę sudarė viena frakcija“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė S. Skvernelis.


Pasak ekspremjero, efektyviausia šešėlinio Ministrų Kabineto veikimo strategija būtų oponavimas tikrajai Vyriausybei, teikiant alternatyvius siūlymus, o ne imituoti tikrą Vyriausybę.


„Turint tą klasikinę šešėlinės Vyriausybės veiklos strategiją, turėtų oponuoti Vyriausybės sprendimams ir teikti alternatyvas, tai yra efektyviausias šešėlinės Vyriausybės darbas, o ne užsiimti arba imituoti tikrosios Vyriausybės veiklą“, – kalbėjo S. Skvernelis.


Jis taip pat pažymi, kad su opozicine Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcija Seime taip pat vyksta neformalus bendradarbiavimas, o formalaus prisijungimo jis tikisi sulaukti, kai LSDP išsirinks naująjį partijos pirmininką.

REKLAMA


„Neformaliai prie šios dviejų frakcijų koalicijos jie yra prisijungę, dalyvauja bendrame koordinaciniame pasitarime ir tikrai tikiuosi, kad socialdemokratai po vadovybės išrinkimo vienokia ar kitokia forma suras tolesnį bendradarbiavimą“,– teigė naujasis opozicijos lyderis.


Seimo opozicijos lyderis S. Skvernelis papildė Seimo valdybos ir Seimo seniūnų sueigos gretas.


Visateisiu jų nariu jis tapo ketvirtadienį Seimui priėmus tai numatančius nutarimus.


Prisijungus S. Skverneliui, Seimo valdyboje bus 9 nariai, o Seimo seniūnų sueigoje – 22 nariai.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)