S. Gentvilas: po gaisro „Klaipėdos medienoje“ tarša mieste nepadidėjo

S. Gentvilas: po gaisro „Klaipėdos medienoje“ tarša mieste nepadidėjo


Po pirmadienį įmonėje „Klaipėdos mediena“ kilusio gaisro tarša mieste nepadidėjo, sako aplinkos ministras Simonas Gentvilas.


„Tarša mieste nepadidėjo, momentaliai išsisklaidė dalelės, bet tai nebuvo taršos atvejis. Tai buvo avarija, sprogimas dėl technologinių procesų, policija ir technologai nustatys, kodėl tai įvyko. Gamyboje kartais įvyksta force majeure“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė S. Gentvilas.


Jis akcentavo, kad įmonė yra pažangi, priklauso tarptautinių verslų grandinės daliai.


„Tikrai pavyzdinga įmonė, kuri yra didelė tarptautinių verslų grandinės dalis, tai „Ikea“ dalis. Konkretus sprogimas yra labiau gaisrininkų tyrimo objektas negu aplinkosaugininkų, nes tai nėra kažkoks nutekėjimas ar didelės emisijos“, – akcentavo ministras.


„Policija pradėjusi ikiteisminį tyrimą, nes yra rimti sužalojimai. Mes, kaip aplinkosaugos institucijos, kol kas nematome priekaištų, nes tarša neįvyko, čia buvo daugiau sužeidimai ir avarija įmonėje“, – nurodė S. Gentvilas.

REKLAMA


Pranešimą, kad Liepų g. įvyko sprogimas ir atvira liepsna dega pastatas, pirmadienį po pietų gavo Bendrasis pagalbos centras.


Incidento metu nukentėjo du bendrovės pastatai – medienos drožlių plokščių gamybos padalinys ir jį aptarnavę oro valymo įrenginiai.


Kilus gaisrui visi bendrovės darbuotojai buvo evakuoti. Medikų pagalbos prireikė devyniems darbuotojams.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)