G. Paluckas: šie mokslo metai prarasti, vaikų grąžinimas į mokyklas – pavėluotas

G. Paluckas: šie mokslo metai prarasti, vaikų grąžinimas į mokyklas – pavėluotas


Seimo narys socialdemokratas Gintautas Paluckas, teigia, kad šie mokslo metai jau prarasti, nes, Vyriausybė nesugebėjo tinkamai suorganizuoti mokinių sugrįžimo į ugdymo įstaigas, anot jo, sprendimas leisti vaikams mokytis kontaktiniu būdu buvo priimtas pavėluotai. Parlamentaras akcentuoja, kad netinkamas buvo ir Vyriausybės sprendimas atsakomybę dėl mokyklų atvėrimo „permesti“ savivaldybėms.


„Aš atvirai sakau, šie mokslo metai yra prarasti, Vyriausybė nesusitvarkė su tų procesų organizavimu, permetė tai savivaldai, kai likus kelioms savaitėms matome tėvų bendruomenes susipriešinusias, tai dėl to merai ir pyksta“, – „Žinių radijui“ teigė G. Paluckas.


Politikas įsitikinęs, kad Vyriausybės sprendimas į mokyklas sugrąžinti mokinius yra gerokai vėluojantis.


„Penkios savaitės liko mokslų. Iš principo tuos sprendimus reikėjo priiminėti gerokai anksčiau. Ir kai buvo suformuotas tas vadinamasis šviesoforas: kur laisviau savivaldybėse, kur testų nereikia, kur testų reikia, tai supriešino visuomenę, įbaugino tėvus. Aiškiai nebuvo pateikta informacija, kaip tai vyks“, – kritikavo parlamentaras.

REKLAMA


G. Paluckas įsitikinęs, kad organizuojant mokinių sugrąžinimą buvo padarytos visos įmanomos klaidos. Todėl, politikas mano, kad ir merų pasipiktinimas, jog Vyriausybė perdavė atsakomybę dėl mokinių sugrąžinimo savivaldybėms, yra pagrįstas.


„Tai, ką jie sakė anksčiau, kad reikia mokytis gyventi su virusu ir organizuoti pačias svarbiausias viešųjų paslaugų teikimo procedūras ne tik sveikatos, bet ir ugdymo srityje, nes ugdymas visoje Europoje yra paskutinis, kuris yra užveriamas, todėl, kad praleisti metai ugdymo ypač atsiliepia tiek jaunų žmonių raidai, tiek žinių bagažui. Tai čia mes padarėme visas įmanomas klaidas“, – sakė G. Paluckas


„Tikrai palaikau visus merus ne tik raudonus, bet ir mėlynus, ir žalius, nes jie yra teisūs. Jie pastatyti prieš faktą likus kelioms savaitėms ir dabar jūs kažką išspręskite, nes mes nesusitvarkėme. Tai šitaip tiesiog nedaroma, tas pasipiktinimas yra pagrįstas“, – taip pat akcentavo jis.

REKLAMA


Ministrų Kabinetas nuo gegužės 3 d. nusprendė į mokyklas sugrąžinti abiturientus.


Taip pat trečiadienį vykusiame posėdyje Vyriausybė pritarė algoritmui, pagal kurį į mokyklas sugrįš 5-11 klasių mokiniai. Į mokyklas mokinius nuspręsta sugrąžinti srautais, privalomai taikant šachmatinį mišraus ugdymo būdą, kai klasių srautai kas savaitę skirstomi kontaktiniam ir nuotoliniam ugdymui. Galutinį sprendimą dėl mokinių sugrąžinimo į mokyklas galės priimti pačios savivaldybės.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)